23. kolo
31.01.2017 21:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Chelsea FC 1:1

Takhle nějak by mohl vypadat zápas dvou nejlepších týmů Premier League. Kromě úvodních minut obou poločasů, kdy Liverpool přejel Chelsea fantastickým presinkem, byla na obou stranách vidět obrovská vůle po vítězství, náboj i fotbalová kvalita. Zápas na Anfield Road nakonec skončil zaslouženou remízou 1:1, byť blíže k vítězství měl lídr tabulky...

Jak jsem zmínil, úvody poločasů vycházely o mnoho lépe domácím, což platilo i pro začátek utkání. Z velkého tlaku a obrovské územní převahy však Liverpool vytěžil jedinou střelu Wijnalduma, kterou Courtois dokázal vyrazit. Když pak presink Reds polevil, mohla se Chelsea nadechnout k odpovědi.

Ta přišla v pětadvacáté minutě, když Lallana fauloval za vápnem agilního Hazarda. David Luiz využil nekoncentrovanosti Simona Mignoleta, a přestože se k přímému kopu chystal Willian, byl to právě brazilský stoper, kdo dokonalou ranou k tyči otevřel skóre. Belgický brankář se rozčiloval zbytečně, sudí Clattenburg skutečně do píšťalky foukl.

O chvíli později ale Liverpool podržel u centru Williana, jenž jen o fous minuli nabíhající borci Chelsea. Mignolet pak včas zareagoval a vyrazil balón na roh. Po obrátce se Kloppova parta vypjala k neuvěřitelnému výkonu. Blues vinou ďábelského napadání absolutně nestíhali a vyjma jedné pološance Mosese se nedostali k blízkosti brány.

Zato Liverpool zaslouženě vyrovnal - krátce po změně stran sice sám před bránou fatálně selhal Firmino, ale v sedmapadesáté minutě už Anfield Road explodovalo. Hendersonův bochánek na levé straně vápna převzal Milner a následný centr uklidil do sítě Giorginio Wijnaldum.

Jenže historie se opakovala a Liverpool nedokázal udržet lídra tabulky pod zámkem. V utkání naopak začal kralovat N’Golo Kanté, který ve druhém dějství předvedl neuvěřitelný výkon korunovaný 12 úspěšnými obrannými zákroky. A čtvrt hodiny před koncem měla Chelsea zlatou šanci rozhodnout.

Po chybě Lovrena se do brejku pustil Diego Costa, jehož ve vápně zastavil až Matip - faulem. Sám poškozený se chopil pokutového kopu, ale Simon Mignolet perfektním zákrokem udržel výsledek vyrovnaný. Tak to vydrželo až do závěrečného hvizdu, přestože se oba celky snažily vstřelit druhu banku, seč jim síly stačily. Pedro ale branku těsně minul a Firmino hlavičkoval přímo do Courtoise.

Remíza vyhovuje spíše Chelsea, která i díky ztrátám Arsenalu s Tottenhamem zase odskočila zbytku pole, na který shlíží s náskokem 9 bodů. Liverpool je čtvrtý o další bod zpět.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nehra sa 31. ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, už je to opravené

Reagovat
eL

3:1 kéž by

Reagovat
smazaný uživatel

To bude prča, prohrají se Swansea a následně udělají Chelsea??

Reagovat
Hardwell

No neskutečná prča

Reagovat
Tuxedo

1:2 ale bral by som aj remizu

Reagovat
M1ck0

0:3

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
hradec

Reds 1:2 Blues

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

... at to mas komplet, nejaka plichta by nebyla???

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Blackprince

3:3

Reagovat
frederik

0:2 popřípadě 1:2

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

litr doma, díky pánové

Reagovat
smazaný uživatel

jak je možný že zápas sledovalo 53.157, když má Anfield kapacitu snad 43?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože kapacita je nějak kolem 54 000 tuším:) Údaj na eurofotbalu je mylný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele