31. kolo
05.04.2017 21:00 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - AFC Bournemouth 2:2

Liverpool v dohrávce 31. kola nedokázal potvrdit úlohu favorita proti Bournemouthu a po nerozhodném výsledku 2:2 si opět zkomplikoval přímou cestu do Ligy mistrů. V tabulce Premier League se sice stále nachází na třetí pozici s šedesáti body, ovšem ve zbývajícím průběhu bude muset odrážet nápor Manchesteru City, Manchesteru United či Arsnealu. Hosté naopak získali důležitý bod v boji o záchranu a s pětatřiceti body jsou třináctí.

AFC měl skvělý vstup do zápasu a do vedení se z ničeho nic dostal ze své první vážnější šance v 7. minutě. Po katastrofální zpětné přihrávce od Wijnalduma se nabíhající Benik Afobe dostal k míči dříve než brankář Mignolet a po zemi chladnokrevně zamířil ke vzdálenější tyči. Hosté se dokonce mohli dostat do dvoubrankového vedení v polovině úvodního dějství, když se z voleje opřel do balónu Pugh a jeho křížný pokus letěl jen těsně vedle prostoru tří tyčí.

S přibývajícím časem Liverpool zvyšoval svůj tlak a vyrovnat se mu povedlo zhruba pět minut před přestávkou. Po kolmici od Firmina si do šestnáctky soupeře naběhl Philippe Coutinho a i přes krkolomné zpracování nakonec uklidil míč k levé tyči mimo dosah gólmana Boruce. Do druhé půle vstoupili Reds ještě s větším odhodláním, ve 48. minutě pálil z hranice pokutového území Clyne a jeho dělovka rozezvučela břevno.

Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa otočili vývoj středečního duelu v 59. minutě, pošesté v tomto ročníku Premier League skóroval keňský rodák Origi. Svou chybu u první inkasované trefy napravil Wijnaldum, jenž po hezké sólové akci odcentroval z levé strany šestnáctky přímo na hlavu Origiho a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil, ze tří metrů mířil pod horní tyčku. Od tohoto momentu si domácí favorit hlídal těsný náskok, ale v samém závěru o něj přišel.

Bournemouth se totiž až do závěrečného hvizdu nevzdával a defenzívě Reds zatápěl, vyrovnávací branky se dočkal v 87. minutě. Po dlouhém autovém vhazování z levé strany vznikl před Mignoletem obrovský závar, k vidění bylo několik zblokovaných střel. Balón se nakonec odrazil na kopačku kanonýra Joshuy Kinga a ten z otočky z osmi metrů rozvlnil síť. Rodák z Gambie zaznamenal v této sezóně nejvyšší anglické soutěže již svou dvanáctou trefu.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, espnfc.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
M1ck0

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

bez Maného to nebude tak jednoznačné, 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele