30. kolo
01.04.2017 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Znovuzrozený Leicester si poradil i se Stoke, trefili se Ndidi s Vardym

King Power Stadium může opět jásat. S herní renesancí obhájce titulu nezamávala ani reprezentační přestávka a Stoke City si tak z Leicesteru odváží zaslouženou prohru 2:0. O čtvrté prvenství Foxes za sebou se postarali Wilfred Ndidi s Jamiem Vardym a manažer Craig Shakespeare je vůbec prvním anglickým koučem, jemuž se tento kousek v novodobé Premier League podařil.

Zosobněním návratu Foxes k dravému pojetí hry byl především Demarai Gray, který obraně Stoke nedával přímočarými průniky ani na chvíli spočinout. Když mladého křídelníka Leicesteru zastavil pouze za cenu žluté karty Ryan Shawcross, dostal se z následného přímého kopu do první gólové příležitosti Jamie Vardy. Anglický forvard však ve zmatku v pokutovém území nedokázal špičkou kopačky usměrnit míč mezi tři tyče.

Přesto netrvalo dlouho a Leicester šel do vedení. Z první přesné střely na bránu se totiž prosadil Wilfred Ndidi, který se v pětadvacáté minutě odhodlal k ráně zdálky a tvrdou dělovkou do horního růžku na přední tyč nedal brankáři Grantovi šanci zasáhnout. Úvodní gól utkání prospěl, neboť Stoke zvýšilo útočné obrátky, zatímco domácí neupustili od podnikání rychlých protiútoků při každé příležitosti. Na obou stranách se tak dostali do hry brankáři, když pokus Berahina zvládl bezpečně lapit Kasper Schmeichel a proti Mahrezově střele zpoza šestnáctky se zase zaskvěl Grant. Do kabin se tak o přestávce odcházelo za těsného vedení Leicesteru.

Hned po změně stran už ale stav 1:0 neplatil. Centr Dannyho Simpsona totiž nachytal Glena Johnsona na švestkách, čehož beze zbytku využil Jamie Vardy, krajního beka Stoke předskočil a parádní ranou z voleje propálil bezmocného Granta. Obraz hry zůstával i nadále stejný - veškeré snahy hostí se míjely s přesným zakončením, zatímco Foxes i s dvoubrankovým náskokem neztráceli chuť útočit a nebýt několika efektních zákroků Granta proti střelám Mahreze, také by se jim to povedlo.

Když už se Marku Arnautovićovi přece jen povedlo dvacet minut před koncem snížit, zamezil mu v gólové radosti zdvižený praporek čárového rozhodčího. Místo závěrečného dramatu tak pouze zůstávalo otázkou, zda ještě Leicester zvítězí vyšším rozdílem. To se sice Mahrezovi s Grayem nepovedlo, ovšem Foxes to vůbec mrzet nemusí. Vítězná šňůra manažera Craiga Shakespeara pokračuje i nadále a nedávné obavy z šokujícího sestupu obhájce titulu se po čtvrtém triumfu zdají být zdárně zažehnány...

Autor: Martin Kantor

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele