24. kolo
05.02.2017 17:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Leicester City - Manchester United 0:3

Jedna věc je zažívat svým způsobem přirozenou a snad i zaslouženou mistrovskou kocovinu, druhá věc je předvádět tohle. Stále žádný vstřelený ligový gól v roce 2017, zato hned tři prohry poměrem 0:3 a obrana, která tu ověnčenou připomíná už jen z dálky, svým personálním složením...

Minimálně prvních 20 minut, než José Mourinho přepnul do málokdy užívaného 4-4-2 s Rashfordem a Ibrahimovićem na vrchu, Leicesteru ještě nic moc nehrozilo a utkání spíš dominovaly nepřesnosti na obou stranách. Po jedné z nich, jaké se dopustil Herrera, měl situaci lépe řešit Ahmed Musa.

Jinak si ale šance tvořili v podstatě jenom United, v jejichž barvách brzy poprvé úspěšně kombinovali Mata s Mchitarjanem, aby pak Rashford nezkrotil svůj volej. Ve 35. minutě se hosté vytasili s výjimečně kurážnou, agilní kombinací na útočné třetině a po ose Ibrahimović-Pogba tentokrát Rashford již velice pohotově donutil Schmeichela k těžkému reflexnímu zákroku.

Stoprocentně rozhodující 90vteřinovka se odehrála na samém sklonku první půle. Nejprve se ve 42. minutě poprvé nedůstojně projevil jeden z členů kdysi dobře vypadající zadní linie Robert Huth, když nesmyslně vystoupil z řady, nechal se oběhnout Mchitarjanem a ten sám v úniku poslal United do vedení. Posléze už šlo o kolektivní selhání, když si Valenciův přízemní centr našel v klidu zametajícího Ibrahimoviće i mezi kvartetem obránců Leicesteru.

Claudio Ranieri se sice o pauze pokusil oživit ofenzívu, mezitím ale brzy musel přihlížet dalšímu selhání obranné hráze. Fuchs, Morgan a Huth každý svým dílem přispěli ke zmatku při zahrávání ofsajdové pasti a Mchitarjan krásným prostrčením vyzval ke skórování Matu. Vesměs tatáž situace se opakovala jen o pár minut později, kdy tentokrát Mata sám před Schmeichelem výrazně podhustil lob.

Na tomto místě je nicméně nutno zmínit, že pro fanoušky Leicesteru tyhle dva poslední okamžiky musely být zvlášť frustrující, neboť španělský playmaker patrně ani neměl dohrát první půlhodinu, když ve 28. minutě ošklivě kolíky napřed atakoval Vardyho kotník a zřejmě jen díky své bezproblémové reputaci vyvázl se žlutou kartou.

Za daných okolností už každopádně po oné 52. minutě mohli United dohrávat v naprostém klidu. Své šance ještě v závěru měli Pogba a další, jeden menší výpadek pozornosti si dovolil brankář De Gea, ale na tom už vážně nezáleželo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Leicester čo nemá formu nás má šancu poradiť. Ani si netrúfnem tipovať zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Naše zápasy už radši nikdy nebudu tipovat.

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Že by ta obhajoba letos přece jen nevyšla?

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Rad bych se pletl ale tohle smrdi plichtou 0:0. Snad se nekdo ukopne a skonci to 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

obe mužstvá hrajou slabo - neprohra hosté

Reagovat
MySch017

Na nás sa každý dokáže pripraviť. Aj keby nastúpili oba 8 + brankár, tak by nás vytrápili. Remíza 1:1

Reagovat
vanGomm

Pokud chce Manch.U. udržet šanci na LM,tak jiná možnost než výhra není.Navíc proti úřadujícímu mistru by se měl vytáhnout. Tip 2.

Reagovat
Rezan

vyhrát o tři góly na hřišti obhájce titulu. To je výkon, který se nepovede každý rok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheTopFootbaler

Já jsem teda plně spokojen, ale bůra jsme jim dát klidně mohli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele