30. kolo
01.04.2017 16:00 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - West Ham United 2:1

Marco Silva je pro Hull učiněnou spásou. Mladý portugalský manažer přinesl do chátrajícího týmu svěžího ducha a především funkční systém, s nímž teď může regulérně pomýšlet na záchranu v Premier League. Zatímco při jeho příchodu byli Tigers poslední, po vítězství 2:1 nad West Hamem ztrácí z osmnácté příčky na nesestupové pozice jeden jediný bod.

Bez Silvy by Hull jen těžko v posledních dvou měsících uvažoval o udržení prvoligového statusu. Z prvních dvaceti utkání, kdy týmu vládl Mike Phelan, vybojovali Tigers tři vítězství a získali celkem 13 bodů. Devětatřicetiletý Portugalec během polovičního počtu zápasů nasbíral o jedno vítězství i bod víc. Solidní progres.

Pod Silvovým vedením vypadá jako fotbalista dokonce i Oumar Niassé. Hull už v úvodu zápasu s West Hamem vysoko napadal, bojoval a obíral soupeře o míče i u jejich vápna. Jenže zpočátku byli Kladiváři nebezpečnější - hned první nadějnější centr bývalého Feghouliho vyústil v gólovou šanci. Robert Snodgrass se i díky zaváhání obrany zjevil sám před bránou, ale zakončil zbrkle hlavou, což Jakupovićovi usnadnilo práci.

Defenziva Tigers nebyla v první půli perfektní a za chvíli ji stihl i trest. Davies podskočil Cresswellův centr a Andy Carroll si ve vápně poradil s lehkostí kanonýra. Balón si nikým neatakovaný zpracoval na prsa a podél gólmana pohodlně otevřel skóre. Do pauzy se osmělil i Manuel Lanzini, jehož střela ze střední vzdálenosti protáhla Jakupoviće.

Po změně stran už hru diktovali domácí. Silva poslal na trávník Kamila Grosickiho, jenž hned po osmi minutách asistoval u vyrovnávací branky. Šikovný Marković prošel s míčem až k vápnu, kde jej předal právě polskému křídelníkovi - ten si všiml naprosto ukázkového náběhu Andrewa Robertsona, posunul mu míč a jen sledoval, jak míč po krásné ose končí až v síti.

Krátce nato měl rozhodnutí na noze N’Diaye, jenže ve velmi dobré pozici opřel míč pouze do tyče. A tak si fanoušci na KC Stadium museli na rozhodnutí počkat až do závěrečných minut. Grosicki tentokrát rozehrál rohový kop, na balón si u přední tyče počíhal Andrea Ranocchia, jenž si tak kromě prvního slunečného dne v Hullu užil i premiérový - a co víc, vítězný - gól.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Je treba uz tu smulu protrhnout 1:3 COYI

Reagovat
OnlyWHU

1:2

Reagovat
OnlyWHU

A dost. Chci změny.

Reagovat
OnlyWHU

Ano, hrajeme o padáka.

Reagovat
HullCity

Jo přesně takhle se hraje o záchranu!!!Jistě 1.poločas byl otřesný,ale v tom 2.jsme zase ukázali,že nic nevzdáváme.Konečně se také ukázal pořádně Grosicki 0+2 za dnešek a také ten "sráč" Ranocchia...

Reagovat
smazaný uživatel

Andrew Robertson, měl dávno hájit barvy jiného týmu. Talent

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele