5. kolo
17.09.2016 16:00 CET
1 : 4
(0:1)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Arsenal s přehledem porazil oslabený Hull 4:1

Dvě branky Alexise Sáncheze spolu s trefou Thea Walcotta bohatě stačily Arsenalu k tomu, aby zvítězil na půdě Hullu City, který od čtyřicáté minuty dohrával v deseti po vyloučení Jakea Livermorea. Nic na zisku tří bodů pro hosty nezměnila ani proměněná penalta Roberta Snodgrasse dvanáct minut před koncem. Třešničkou na dortu pak byla v samém závěru pumelice Granita Xhaky.

Zatímco Hull nastoupil i v pátém zápase sezony v nezměněné sestavě, Arsene Wenger oproti středečnímu utkání Ligy mistrů proti PSG vrátil do své základní jedenáctky Thea Walcotta na úkor Alexe Oxladea-Chamberlaina. Středová dvojice Cazorla-Coquelin tak navzdory přáním fanoušků zůstala totožná s Granitem Xhakou pouze na lavičce náhradníků.

Oba celky od samého úvodu předváděly kvalitní kombinace, avšak brankáři mohli nadále zůstávat v klidu. Nejblíže měl k průlomu skóre Alexis Sánchez po dobrém přízemním centru Walcotta, avšak své zakončení v lehkém záklonu nezvládl ukočírovat a vysoko přestřelil. V sedmnácté minutě již ale Arsenal způsobil v šestnáctce Hullu takový zmatek, až se k zakončení po sérii odražených míčů dostal mladý Alex Iwobi a i s pomocí teče zaclánějícího Alexise procpal míč do sítě. Střelecké statistiky si tak nakonec šťastně vylepšil chilský reprezentant.

Hned vzápětí málem potrestal Robertsonovu špatnou rozehrávku aktivní Alexis, ovšem skotský bek stihl včas své zaváhání napravit a skvěle načasovaným skluzem odvrátil míč na rohový kop. Arsenal však byl od průlomu skóre jasně na koni a obrana Hullu s obtížemi odolávala dalšímu náporu. Další střelu na bránu si po Özilově pasu připsal Theo Walcott, ovšem trefil pouze náruč připraveného Jakupoviće.

Obrovskou šanci na zdvojnásobení náskoku hostí mělo v osmadvacáté minutě duo Iwobi - Özil, jenže Jakupović zvládl ránu prvního jmenovaného skvělým zákrokem vyrazit a dorážející Özil trestuhodně minul. Hull kontroval střelou Snodgrasse, kterou ale Petr Čech lapil bez větších potíží.

Ve čtyřicáté minutě další kvalitní útok Arsenalu po pravé straně vyústil ve Walcottův přízemní centr k nabíhajícímu Coquelinovi, jehož ránu zastavil Jake Livermore levou rukou. Rozhodčí East nemilosrdně ukázal na značku pokutového kopu a navíc Livermorovi ukázal červenou kartu. Alexis však s nedůraznou penaltou na Jakupoviće nevyzrál, a tak stále přetrvával stav 1:0. S Arsenalem neproměněná penalta nezamávala a výtečný Jakupović musel znovu zasahovat po následném rohovém kopu. Dalšího gólu se však diváci nedočkali ani během tříminutového nastavení, a tak napínavá první půle skončila těsným vedením hostí.

Deset minut po změně stran uklidnil fanoušky Arsenalu Theo Walcott, jenž si rychle vyměnil míč s výtečným Iwobim a po ideální patičce nigerijského reprezentanta snadným obloučkem přehodil vyběhnuvšího Jakupoviće. Nic na tom již nezměnil ani střídající Maguire, který míč akorát hlavou prodloužil do sítě.

Hull se ovšem ani za zdánlivě beznadějného stavu nevzdal a vynutil si po hodině hry několikaminutovou sekvenci na polovině Arsenalu, která kulminovala parádními nůžkami Abela Hernándeze do břevna, byť z těsného postavení mimo hru. Dvanáct minut před koncem již ale snaha domácích slavila úspěch, když střídající Mbokani přepadl přes marně se natahujícího Čecha a vymodlil si tak pokutový kop, který Robert Snodgrass bezpečně proměnil.

Arsenal musel rázem znovu přidat na obrátkách, neboť hráči Hullu i diváci na tribunách znovu vycítili šanci na srovnání. K úlevě Arsena Wengera se hned v třiaosmdesáté minutě trefil Alexis Sánchez. Chilský útočník nejprve celou akci založil povedenou kolmicí na Walcotta, jehož sice Jakupović vychytal, ovšem odražený míč připadl Alexisovi, který prudkou ranou pod břevno prostřelil domácího gólmana i dva hráče na brankové čáře.

Závěr utkání tak již proběhl pod bezpečnou kontrolou Kanonýrů, kteří po nepovedeném vstupu do nové sezony slaví již třetí vítězství v řadě. V druhé minutě nastavení ještě konečný výsledek okořenil střídající Granit Xhaka krásnou ranou zdálky, na niž neměl nárok ani Jakupović.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

Ahojte, zdravim... nema nekdo DIGI 2 GO? Nebyl by nekdo ochotný se se mnou podelit o 1 zařízení na DIGI TV ? Zaplatil bych část poplatků. Jde mi jen o DIGI sporty, dekuji Smile pripadne piste na penaldo@post.cz - muzeme se domluvit i tam

Reagovat
smazaný uživatel

za čistých 890,- Kč

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co je?

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Noustress

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
HullCity

Dokážeme proti nim konečně něco uhrát?Doufám v to...1:1.

Jakupovič-Elmohamady,Davies,Livermore,Robertson-Clucas,Huddlestone,Meyler,Snodgrass-Diomande,Hernandez.

Reagovat
HullCity

Mám otázku:když už sudímu není divný k penaltě(která byla, o tom žádná)přidat červenou,přitom Arsenal proti nováčkovi jistě nic takového nepotřeboval,proč sakra nevyloučil Čecha za jeho faul na Mbokaniho??!Potom se to Arsenalu hraje proti 10...

Reagovat
justcall

máš pravdu, pro Hull to byl dvojnásobný trest..

Reagovat
smazaný uživatel

Nebreč.

Reagovat
kattos

Nebreč

Hlavně ty tvoje kecy jak to uhrajete.... hned jsem si na to vzpoměl

Reagovat
HullCity

No já to samozřejmě myslel v 11 a dokonce jsem psal doufám,ale tak idiotovi nebo provokatérovi to asi sotva dojde...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele