10. kolo
30.10.2016 14:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - West Ham United 2:0

Everton je zpátky. Jeden z nejlepších týmů prvních kol se na pár zápasů vytratil, v neděli se však vrátil další výhrou s čistým kontem a opět za přispění Romelua Lukakua, který se nyní proti West Hamu ve své kariéře prosadil už sedmkrát...

Ofenzíva domácího Evertonu se ovšem rozjížděla zvolna. V první půli se ještě trio Lukaku-Bolasie-Barkley teprve hledalo a jediný zaznamenáníhodný pokus si připsal na konto ten poslední jmenovaný, když proti jeho tečované střele výborně zasahoval Adrián.

Ani španělský brankář však nemohl vyřešit úplně všechno a v 56. minutě vlastně právě jeho zásah proti Colemanově ráně dal vzniknout první a tedy vítězné brance zápasu - Bolasie totiž pohotově zareagoval a Lukaku už neměl problém.

V době předtím byl mnohem aktivnější a nebezpečnější West Ham, jehož šest šancí pomáhal vytvářet tradičně inspirativní Dimitri Payet. Zvláště dobrou příležitost měl po jednom Francouzově vysunutí stoper Ogbonna, svůj veskrze samostatný nájezd však neproměnil.

A tak se vedení ujal Everton a v 76. minutě už to bylo 2:0. Tehdy Ross Barkley svůj první opravdu povedený výkon po delší době završil utěšeným halfvolejem a bylo vystaráno. Toffees ukončili pětizápasové čekání na ligovou výhru.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pospovič

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Krony

Reagovat
OnlyWHU

Prokletí jménem Lukaku...

Reagovat
smazaný uživatel

Tentokrát jsme mu ho dokonce docela i darovali. Škoda, první poločas nebyl špatnej ⚒

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu proc to Reid nekop pred tim golem na roh.Nevadi jedeme dal,Stoke dame!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele