26. kolo
25.02.2017 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Everton FC - Sunderland AFC 2:0

Everton v Goodison Parku přehrál Sunderland 2:0 a uchovává si naději na evropské poháry. Toffies byli jasně lepším týmem, Sunderland si za celý zápas vypracoval jen jednu stoprocentní příležitost, kterou Defoe rozbil o břevno.

Everton začal dost aktivně, Baines po straně našel ve vápně Lookmana a s jeho ránou měl golman Pickford velké problémy. Balón dokonce už putoval za brankovou čáru, ale Pickford ho včas zastavil. O pár minut později nedosáhl v nadějné pozici Lukaku a nerozhodný výsledek tak pokračoval. Toffies zůstávali u míče a zanedlouho předvedl pěknou individuální akci Gueye, z úhlu ale Pickforda nepřekonal.

Sunderland nebyl v prvním poločase vůbec nebezpečný, tempo udával Everton a ve 40. minutě se také dostal do zaslouženého vedení. Coleman našel na hranici vápna Gueyeho a ten parádní dělovkou zajistil Evertonu vedení! Ještě před koncem prvního poločasu měl Everton několik zajímavých momentů, ale gólovou sbírku nerozšířil.

Domácí každopádně vedli a bylo na Sunderlandu, aby s výsledkem něco udělal. Hosté byli v prvním poločase zcela bezzubí a to dlouho platilo i ve druhém poločase. Až v 78. minutě měl Sunderland obrovskou šanci na vyrovnání, Jermaine Defoe si srovnal balón ke středu a tvrdě vypálil, za Roblesem se ale ozvalo břevno!

Sunderland svou jedinou šanci promarnil a vzápětí za to tvrdě zaplatil. Obraně hostů uprchl Lukaku, a i když mohl před brankářem Pickfordem přihrávat, hamounil a udělal dobře, protože jeho střela skončila v síti. Druhý zásah Toffies znamenal definitivum.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele