3. kolo
27.08.2016 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Stoke City 1:0

Stoke City prožívá nejhorší start do sezony za posledních šest let a může za to jejich neochota poučit se z předešlých chyb. Před týdnem byl Shawcross trestán za držení Otamendiho, dnes zase Bardsley podobným způsobem na penaltu fauloval Ashleyho Williamse. Jiný gól už na Goodison Parku nepadl...

Pouze o penaltě, která ústila v branku pomocí kombinace nastřelené tyče a nešťastného zásahu Shaye Givena, to ovšem v Liverpoolu ani omylem nebylo. Everton dominoval vesměs v každém ohledu a o více gólů nevyhrál mimo jiné kvůli třem balonům odvraceným až na brankové čáře.

Svěžeji nicméně začal Stoke. Arnautović brzy drze pokoušel štěstí z velké dálky a slibně vypadalo i sólo Imbuly. Mimoto se nicméně Potters bez Shaqiriho a Krkiće v základu soustředili hlavně na defenzívu, což nějakou dobu neslo kýžené ovoce. Mirallasovu střelu z 20 metrů likvidoval Given a Lukaku po obkroužení brankáře příliš dlouho vyčkával, až jeho zakončení sebral Shawcross.
Shawcrossův pozdní zákrok na čáře nebyl jediným takovým. Ashley Williams mohl korunovat svůj debut v zahajovací jedenáctce Evertonu, kdyby ho výborným blokem neodmítal Crouch. A Shawcross s Lukakuem si pak něco podobného jako dříve zopakovali i po přestávce.

Krátce po obrátce se taky na Everton konečně usmálo štěstí. Baines sice technicky neproměnil svou druhou penaltu v kariéře, přesto se ale ve finále se spoluhráči radoval. Shay Given možná dříve zasahoval proti Barkleyho pumelici, při pokutovém kopu se však ukázal být nešťastníkem.

Leighton Baines brzy úřadoval i na druhé straně, když z čáry osvobozoval svůj tým, a později Toffees po Stekelenburgově zákroku proti Arnautovićovi zachránila pro změnu branková konstrukce. Další nebezpečí už Stoke nenesl.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

3-2

Reagovat
Assassin11

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele