32. kolo
09.04.2017 17:00 CET
4 : 2
(3:2)

Reportáž

Everton FC - Leicester City 4:2

Generálka na Atlético Madrid se Leicesteru nevydařila a stále ještě úřadující šampión poprvé pod Craigem Shakespearem prohrál. Everton nakonec přestřelku v Goodison Parku zvládl lépe, prosadil se čtyřikrát, oproti dvěma zásahům Lišek. V útoku Toffies znovu řádil Romeu Lukaku, vydatně podporován Kevinem Mirallasem.

Zaplněný Goodison Park zase jednou zažil famózní první poločas, ve kterém padlo dohromady pět branek. Everton se ujal vedení už v první minutě, kdy nezastavitelný Mirallas prošel až do šestnáctky a i když obrana Leicesteru dělala co mohla, Everton dotáhl akci do konce a Tom Davies překonal Kaspera Schmeichela. A rekace Lišek? Okamžitá a úderná. Gray potáhl balón až k pokutovému území, kde jej rozdal do strany Slimanimu a ten přízemní střelou ve 4.minutě vyrovnal. Následně neuběhlo ani šest minut a Leicester výsledek otočil. Volný přímý kop z ne úplně ideální pozice rozehrál Albrighton a jeho rána trochu překvapivě zapadla pod břevno.

Everton tedy brzo nabyl, rychle pozbyl. Toffies měli spoustu času s výsledkem něco udělat a činili tak ve 23.minutě. Prudký centr na malé vápno dopravil do sítě Romeu Lukaku a začínalo se od začátku. V prvním poločase to navíc nebylo vše. Ve 41.minutě si hosté nepohlídali rohový kop a Phil Jagielka hlavou vrátil vedení na stranu Toffies.

Domácí věděli, že pokud vstřelí čtvrtý gól a tím utečou Liškám na rozdíl dvou branek, budou velmi blízko důležitému vítězství. Evertonu se to skutečně podařilo po necelé hodině hry a znovu se tak stalo po rohové kopu. Mirallasův centr nedokázala obrana Leicesteru odvrátit a Lukaku svojí druhou brankou v zápase zvýšil na oněch 4:2.

To už bylo pro Leicester hodně obtížné. Everton se navíc uchýlil k defenzívě a v podstatě pohodlný náskok udržoval. V 88.minutě se ještě blýskl zákrokem proti ostré ráně Hutha golman Robles a více už atraktivní utkání nenabídlo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
patrikhm

jednička určitě ne

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sice Everton hraje nic moc , ale Leicestru o nic v lize nejde a budou se soustředit hlavně na středeční ligu mistrů. Můj tip 1:1.

Určitě bez Vardyho a Mahreze, ale myslím že nastoupí Musa se Slimanim tak snad se budou chtít ukazat

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele