29. kolo
18.03.2017 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Crystal Palace - Watford FC 1:0

Crystal Palace se pro letošek v lize udrží. Přes sebevětší snahu dělat cokoliv jiného, jen hlavně nehrát fotbal, totiž vítězí po třetí v řadě s čistým kontem. Watford byl solidním komplicem a zaslouženou bezbrankovou remízu znehodnotil akorát po gólech do jakékoliv sítě dychtící Deeney.

Poklidné odpoledne v Selhurst Parku chtěl v páté minutě narušit Cathcart, ten sice po brilantním průniku Zahy do vápna upadl, pokutový kop si ovšem správně u Atkinsona nevymodlil. Jediným momentem první půlhodiny, který možná pár fanoušků zvedl ze sedadel, tak byla srážka Schluppa s Janmaatem, který se po ráně do hlavy odebral na krátký odpočinek za postranní čáru. Snahu Zahy s Niangem rozjasnit hru ostatní přihlížející na trávníku ignorovali, defenzivní práce na obou stranách tak získávaly kladné body prakticky zadarmo.

I poslední zajímavý okamžik prvního dějství se nakonec neodehrál ve hře. Tom Cleverley knock-outoval Cabayeho loktem a po druhé žluté kartě odešel do sprch předčasně. Tedy, to by se zřejmě stalo, kdyby Atkinson inkriminovaný zákrok vůbec spatřil. Po změně stran se tak pokračovalo ve stejném duchu a domácí se přes jemně vyšší aktivitu dlouho nedokázali propracovat k brance Hornets.

Jestli se tedy mělo skóre někdy otevřít, musel do hry konečně vstoupit Troy Deeney. Ten si na svůj moment slávy počkal do 68. minuty, kdy se po faulu Kaboula opřel do přímého kopu Cabaye a našel hlavu kanonýra hostů, který svému brankáři nedal šanci střelou k levé tyči. Pro Deeneyho se tak jedná už o druhý vlastní zásah. Odpovědět ve stylu Depaye se pokusil Doucouré, jeho desítky metrů dlouhá rána však díky Hennesseymu mezi tyčemi neskončila.

Jak moc bylo hostům ukradené, s jakou pořízenou se budou vracet domů, ukazuje přehled hráčů, kteří se v posledních minutách dostávali do slibné šance změnit výsledek. Benteke, Zaha i Cabaye sice pojistku na tři body nepodepsali, zřejmě však věděli, že by to bylo jen zbytečné plýtvání inkoustem. Což v nastaveném času potvrdil jinak nadprůměrně hrající Niang, když po chybě brankáře odstřelil vyrovnání pokusem nad břevno.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, whoscored.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Přidávám 1:1 :D

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
OnlyWHU

Blahopřání Big Samovi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele