14. kolo
03.12.2016 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Crystal Palace - Southampton FC 3:0

Crystal Palace v sobotu odpoledne ukončil sedmizápasovou sérii bez výhry, když na svém stánku přehrálo Southampton jednoznačně o tři branky. Hosté utkání nezvládli v defenzivě, která na jejich poměry vyrobila nebývalé množství chyb.

Úvodní půlhodinka střetnutí toho příliš nenabídla. Hra se odehrávala převážně ve středu pole a až na pár zblokovaných pokusů hostí a jedné hlavičky Bentekeho diváci jen marně hledali něco, co by jim poskytlo potřebnou zábavu. Dočkali se až v 33. minutě, kdy Fraser Forster trestuhodně promáchl při výkopu a Benteke pak už měl před odkrytou svatyní vážně velmi lehkou práci.

Hned o tři minuty později bylo na jihu Londýna ještě veseleji. Rohový kop Puncheona na přední tyči propadl ke zcela volnému Tomkinsovi, který se metr před brankovou čárou prakticky mýlit ani nemohl. V závěru poločasu si hosté ještě vypracovali mírný tlak, krom nepřesných projektilů Redmonda a Hojbjerga z něj ovšem nic nevytěžili.

Jestliže někdo čekal, že Saints ještě dokáží s výsledkem něco provést, ten musel být šeredně zklamán. Druhá půle nenabídla téměř žádné příležitosti, a ačkoliv měli hosté optickou převahu, nebylo jim to vůbec nic platné.

Definitivní podobu výsledku tak dal 5 minut před koncem opět Benteke. Šlo o dosti krkolomný gól, kterému předcházel rohový kop Puncheona, který obránci Southamptonu dokázali odvrátit na hranici vlastního pokutového území. Tam napřáhl McArthur, jenže jeho střela byla zblokována tak nešťastně, že prošla ke zcela volnému Puncheonovi, který od brankové čáry míč naservíroval belgickému útočníkovi na před odkrytou svatyni. O osudu zápasu tak bylo definitivně hotovo a Alan Pardew tak konečně znovu okusil vítězný pocit.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele