35. kolo
29.04.2017 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Crystal Palace - Burnley FC 0:2

Jediný zápas sobotního programu, v němž padla více než jedna branka, se odehrál v Selhurst Parku, kam přijelo Burnley. Čistě záchranářský souboj překvapivě lépe zvládli hosté, kteří díky brankám na začátku a konci utkání zvítězili 2:0 a v tabulce svého soupeře předskočili.

Crystal Palace měl v dubnu nesmírně těžký los, když se postupně utkal s Chelsea, Southamptonem, Arsenalem, Leicesterem, Liverpoolem a Tottenhamem. A nutno svěřence Sama Allardyce pochválit, neboť zvítězili jak nad Chelsea, tak i nad Arsenalem i Liverpoolem a naposledy proti Tottenhamu dlouho sahali po bodu. Burnley tak pro Eagles mělo být jednoznačně nejslabším dubnovým soupeřem, jenže Premier League opět ukázala, že na to se ve fotbale, a zvláště na Britských ostrovech, nehraje.

Clarets přijeli do Londýna výborně takticky připraveni a velkou bojovností získali duel na svou stranu. Do vedení šli již po sedmi minutách hry, kdy si na přihrávku na levé straně naběhl Stephen Ward, prudkým centrem před bránu našel Ashleyho Barnese a ten z úhlu prostřelil Wayna Hennesseyho. Sedmadvacetiletý útočník se pár minut nato z gólu radoval znova, hlavní rozhodčí však již před tím odpískal jeho hru rukou a branku tak neuznal.

Eagles se potom dlouho snažili o vyrovnání a několikrát byli velmi blízko. Jako třeba v případě Luky Milivojeviće, jenž napálil odražený míč po rohu Townsenda jen těsně vedle. V 65. minutě pak předvedl zákrok dne Tom Heaton, když fantasticky vyškrábl nad břevno parádní pumelici Damiena Delaneyho z voleje.

Hosté ale jinak velmi dobře bránili a také občas vyráželi do rychlých brejků. Jeden takový proměnil pět minut před koncem střídající žolík Andre Gray, který využil přihrávku Boyda a z pravé strany překonal Hennesseyho ranou na přední tyč. Tím definitivně rozhodl o velice cenném vítězství Burnley.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nenáviděným sázkovkám by se hodila do krámu 2-to se nesmí stát.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele