13. kolo
26.11.2016 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Chelsea FC - Tottenham Hotspur 2:1

Ani Tottenham Chelsea nezastavil! Antonio Conte se svým revolučním systémem dál válcuje Premier League, v londýnském derby se Spurs sice jeho tým první poločas tahal za kratší konec, ale Pedrův gól do šatny celý obraz hry obrátil naruby. Krátce po změně stran se trefil ještě Victor Moses a Chelsea vedení udržela až do závěrečného hvizdu.

Tottenham do utkání vlétl s neuvěřitelným nasazením a po delší době dal zavzpomínat na excelentní výkony z minulého ročníku, kdy soupeře deptal dokonalým presinkem po celé délce hřiště. Dokonce i Chelsea, včetně N’Gola Kantého, měla s touto aktivitou problém a dopouštěla se laciných ztrát.

V jedenácté minutě se pak Spurs dostali do zaslouženého vedení. David Luiz nedokázal zastavit Alliho, od něj se míč dostal ke Christianu Eriksenovi, jenž se trefil náramně. Míč se mu po levačce svezl tak skvěle, že zapadl přesně k tyči mimo Courtoisův dosah. Belgický gólman inkasoval po dlouhých deseti hodinách!

Lídr tabulky však ani tento direkt nepřiměl ke zlepšení, Tottenham měl pořád víc ze hry a v jednu chvíli svítil na tabuli v kolonce střel nemilosrdný stav 1:10. Tu jedinou ránu Blues měl na svědomí Luiz z přímého kopu, ale Lloris byl připraven. Na opačné straně musel do přestávky Courtois zasahovat proti tvrdé ráně Kanea a u tyčky likvidovat průnik Walkera.

Chelsea se však dočkala vysvobození v pravý čas. V poslední minutě prvního poločasu se uprostřed pole ujal míče Matić, který bleskově našel na hranici šestnáctky Pedra. Ke španělskému křídelníkovi trestuhodně nevystoupil nikdo z obránců Tottenhamu, a tak se někdejší hráč Barcelony s balónem v pohodě otočil a fantastickou technickou ranou k tyči překonal Llorise.

Impuls patrně o přestávce zafungoval a Chelsea vlétla do druhého dějství jako vyměněná. Hned po pěti minutách se navíc dočkala odměny v podobě druhého a vítězného gólu, který vstřelil symbol proměny Blues Victor Moses. Nigerijec využil perfektní asistence Diega Costy (s bilancí 10+4 suverénně nejproduktivnějšího hráče Premier League) a i přes snahu Llorise a Vertonghena protlačil míč do sítě.

Chelsea byla minimálně dalších patnáct, dvacet minut nezastavitelná a byla to naopak ona, kdo diktoval vysoké tempo hry. Zápas mohl relativně snadno ukončit Marcos Alonso, jenž se po ose Moses - Costa ocitl v naprosto dokonalé zakončovací pozici. Úplně sám na penaltě ale nepochopitelně poslal míč nad břevno.

Podobnou šanci v závěrečné fázi utkání spálil taky Willian, jelikož však Tottenham s výjimkou jedné střely Eriksena brankáře Blues vůbec neohrozili, Chelsea to trápit nemuselo. Naopak Kohouti nadále vědí, že Stamford Bridge není jejich zaslíbeným místem. Šňůru neúspěchů zde natáhli na neskutečných třicet klání.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jatky.

Reagovat
Tuxedo

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

Žlté karty?

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Fojcek

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že nastoupíme v rozestavení Dier - Dier, Dier, Dier, Dier - Dier, Dier - Dier, Dier, Dier - Dier

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Walker, Dier, Wimmer, Vertonghen - Wanyama, Dembele - Son, Alli, Eriksen - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

alebo by som možno ešte skúsil 3-5-2 so Sissokom na wing-backovi

Llors - Dier, Wimmer, Vertonghen - Walker, Dembele, Wanyama, Eriksen,. Sissoko - Kane, Son

Mohlo by to fungovať, či?

Reagovat
Herry31

Raději bych to viděl takto, i když by to Trippier měl přes nohu.

Lloris-Walker, Wimmer, Vertongen,Trippier-Dembele,Dier,Wanyama-Alli, Eriksen-Kane

Reagovat
hradec

Slepičí vývárek 3:0 ... i když trochu se bojím z minulýho kola, pokud by se přenesla do derby neschopnost navýšit tak se bojim že to bude remíza

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Infernoqt

3:0

Reagovat
kattos

Když Tot. vyhraje, vyhraju za 100 5000

TAK MNĚ NESERTE

Reagovat
hradec

Smůla ale nesázej nesmysly

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Hephaestus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele