38. kolo
21.05.2017 16:00 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Chelsea FC - Sunderland AFC 5:1

Zakončení sezóny dopadlo pro šampiony podle představ. Fotbalisté Chelsea porazili Sunderland 5:1 a kromě žízně na pozápasové oslavy titulu si udělali i perfektní tečku za povedeným ročníkem. Blues museli otáčet, gól Manquilla však postupně vymazali Willian, Hazard, Pedro a dvakrát Batshuayi. Po 26 minutách se navíc se Stamford Bridge symbolicky rozloučil kapitán John Terry.

Legenda Chelsea a jeden z nejlepších obránců historie Premier League nastoupil s kapitánskou páskou od úvodní minuty, než ho za potlesku tribun vyprovodila Guard of Honor složená z jeho spoluhráčů.

V té době už Stamford Bridge vidělo dva góly, hned ve třetí minutě se trefil Javier Manquillo, k němuž se odrazil míč po přímém kopu. Ve vápně se zjevil sám a pohotově zavěsil pod víko. Za dalších pět minut se ale na opačné straně po dobré kombinaci dostal k míči na zadní tyči Willian a tvrdou ranou vyrovnal.

Chelsea další minuty úřadovala, Costa i Hazard těsně nedosáhli na míč před prázdnou brankou, Marcos Alonso zase pálil do Pickforda. Nejaktivnější byl ale Willian, jenž ještě do pauzy dvakrát nebezpečně pálil a jen o pár decimetrů netrefil bránu.

Zápas záhy upadnul do podprůměru, moc zajímavého k vidění nebylo a po pauze tenhle trend pokračoval. Courtoise, oficiálního držitele Zlaté rukavice pro gólmana s největším počtem čistých kont, prověřil po rohovém kopu Rodwell, ale přeci jen se vítězné branky dočkala Chelsea.

Po hodině hry se dostali do protiútoku Diego Costa s Edenem Hazardem, belgický křídelník převzal míč ve vápně a levačkou překonal Pickforda. Finální pojistku rekordního 30. vítězství v této sezóně přidal čtvrt hodiny před koncem Pedro po minele Joleona Lescotta.

Do dobré střelecké pohody se v posledních týdnech dostal Michy Batshuayi, jenž ostatně minulý pátek pro Chelsea na půdě WBA definitivně vyhrál titul. Dnes mu ke dvěma trefám stačily tři minuty, první branku vstřelil v poslední minutě základní hrací doby po chybě obrany Sunderlandu a přihrávce Pedra. Tu druhou přidal v nastaveném čase, kdy si v již uvolněném tempu doběhl s míčem do šestnáctky a zakončil na zadní tyč.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
hradec

CHE 3:0 SUN

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele