8. kolo
15.10.2016 13:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Chelsea FC - Leicester City 3:0

Tak jako loni, i letos to pro anglického šampiona vypadá zle nedobře. Souboj dvou posledních mistrů zvládla suverénně domácí Chelsea, která Leicester porazila jasně a zaslouženě 3:0. Vynikající výkon v prvním poločase gólově korunovali Diego Costa s Hazardem, kteří branku věnovali zesnulé matce spoluhráče Williana. Třetí a nádhernou branku pak v závěru přidal po souhře s Chalobahem Victor Moses.

Chelsea se skvěle vydařil už vstup do utkání, úřadujícího šampiona hned od první minuty zatlačila na vlastní polovinu a úvodní půlhodinu jej prakticky nepustila do hry. Odměny se dočkala už v sedmé minutě a rohovém kopu. Hazardův pas lehkou tečí prodloužil Matić a i díky alarmující netečnosti Wese Morgana mohl na zadní tyči Diego Costa sklepnout balón přes Schmeichela do sítě.

Tlak pokračoval i nadále, Chelsea byla blízko druhé brance třeba po centru Alonsa, který odvracel až Albrighton, nebo Kantého lahodném obloučku k Hazardovi, jenž belgický křídelník znehodnotil nepovedeným volejem. Právě po faulu na Hazarda pak div nezavěsil David Luiz, jeho parádní přímák však orazítkoval pouze tyčku.

Zaslouženou druhou trefu přidali Blues po značně kostrbatější linii - a nutno podotknout, že do velké míry gól opět způsobila zmatená obrana Leicesteru. Matićovu průnikovku chtěli ukořistit Hernández i nepochopitelně skluzující Huth, pročež se k míči dostal Pedro. V leže jej posunul k brance, Hazard si míč nechtěně přiklepl hlavou, a pak už proti němu stál jen Schmeichel. Hbitý blafák, přízemní střela, 2:0.

Po obrátce se Leicester začal osmělovat směrem do ofenzivy, ve třiapadesáté minutě to ze zajímavé pozice jako první vyzkoušel Albrighton, ale bránu minul. Foxes pak soupeře mírně zatlačili, ale největší šanci měli z protiútoku fotbalisté Chelsea. Kantého úprk a parádní pas však Moses nezužitkoval - naopak Schmeichel si připsal vynikající zákrok.

Na druhé straně se pak zhruba po hodině hry zaskvěl David Luiz. Albrightonv pas za obranu byl vynikající a Jamie Vardy by byl býval zakončoval do prázdné brány. Kudrnatý stoper však přesným skluzemi za pomoci obrovského štěstí vlastní tyčky situaci zachránil.

Závěrečná dvacetiminutovka se vrátila do zajetých kolejí, a byť Chelsea nebyla dominantní jako v úvodu zápasu, šance měla obrovské. Výtečný výkon mohl brankou korunovat N’Golo Kanté, jenž vyslal do vápna Costu a po zákroku Schmeichela se k němu odrazil míč zpátky. Gólovou střelu však skvěle vychýlil blokující Morgan.

Kasper Schmeichel měl pak co dělat po průniku a ráně Matiće, kterou opět tečoval Morgan. Tentokrát však mezi tři tyče a dánský gólman měl co dělat, aby míč vyrazil alespoň na roh. Deset minut před koncem však přece kapituloval potřetí. Victor Moses z pravé strany pronikl do vápna, míč mu fantastickou patičkou narazil Chalobah a pak už stačilo jen prostřelit bezmocného Schmeichela.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
adoxx

Snad to konečně půjde. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele