3. kolo
27.08.2016 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Chelsea FC - Burnley FC 3:0

Hra kočky s myší - zhruba tak nějak by se dal charakterizovat průběh sobotního střetnutí. Chelsea svému soupeři prakticky nedala šanci a zaslouženě si na své konto připisuje další výhru. Antonio Conte tak zůstává ve své nové funkci stále stoprocentní.

Úvodní oťukávání obou celků ukončil Eden Hazard - a to tak, že razantně. Ofenziva Burnley ztratila míč na polovině domácího celku, míče se zmocnil Matič, který okamžitě přihrávkou oslovil belgického reprezentanta. Ten neváhal a vběhl do uvolněného prostoru, navedl si míč na střed hřiště a kroucenou střelou na zadní tyč poslal Blues do vedení.

Tím ale nejlepší hráč sezóny 14/15 neřekl poslední slovo. Hned o šest minut později se po kombinaci na pravé straně a následném centru znovu zjevil ve výborné pozici, jeho gólovou střelu ovšem jeden z obránců hostí dokázal na brankové čáře zneškodnit. Po následném rohu se o slovo přihlásil Cahill, jeho tečovaná rána však mezi tři tyče nezapadla.

Tlak domácích však nepolevoval a v 37. minutě mohl náskok pojistit Diego Costa. S defenzivou hostů si pohrál Willian s Oscarem, přičemž právě druhý jmenovaný naservíroval gólovou přihrávkou, kterou ovšem hrotový útočník Chelsea pohrdl - z hranice malého vápna totiž našel jen rukavice brankáře Heatona.

Tři minuty před pauzou se však skóre již měnilo. Tentokrát se Diego Costa obsadil do role asistujícího hráče, když svou přihrávkou oslovil Williana, který po rychlé kličce přízemní střelou podruhé rozvlnil síť.

Až poté se konečně ozvali i hosté. Po rychlé narážečce ve středu pole se míč dostal k Arfieldovi, který ale křižnou střelou z pravé strany branku minul.

Poločas druhý odstartoval dalším náporem Chelsea. Nejprve se v 52. minutě do další vyložené šance po přiťuknutí Matiče dostal Costa, který se ale zmohl jen na slabou střelu přesně do rukavic brankáře.

Další pořádnou šanci se podařilo spálit domácímu kapitánovi, Johnu Terrymu. Po signálu z rohového kopu pálil z hranice vápna nepříjemně Hazard, jeho střelu Heaton jen vytěsnil před sebe a Terry tak mohl pohodlně dorazit míč do sítě. Kulatý nesmysl však poněkud překvapivě poslal nad břevno hostující svatyně.

V poslední dvacetiminutovce tak trochu převzali otěže zápasu hosté. Nejprve se k zajímavému zakončení dostal Vokes, jeho střelu však Ivanovič dokázal srazit. Následovala série rohových kopů, která ale vedla jen ke slabému zakončení, se kterým si Courtois dokázal poradit.

Definitivní podobu skóre tak dal až v poslední minutě základní hrací doby Moses. Ten byl na konci rychlého protiútoku, který ziskem míče rozjel Kante, do úniku vyslal Pedra, který parádním míčem za obranu oslovil tohot Nigérijce, který již neměl velký problém svou šanci proměnit.

V samotném závěru pak ještě Heaton fantasticky vychytal Azpilicuetu, načež se ozval závěrečný hvizd, který všechny body přisoudil celku z Londýna.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
Assassin11

2:1

Reagovat
Noustress

"Nováček z Burnley sice do utkání vstupuje jako jasný favorit" tak teda dúfam, že favorita zaskočíme a zoberieme všetky tri body

Reagovat
mikelinos

Reagovat
Tuxedo

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele