18. kolo
26.12.2016 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - AFC Bournemouth 3:0

Chelsea pokračuje ve vynikajících výkonech, opět udržela čisté konto a opět zvítězila. Tentokráte na Stamford Bridge porazili 3:0 Bournemouth, když se nejprve parádně trefil Pedro, ve druhém dějství pak výhru zpečetil z penalty Eden Hazard.

Utkání začalo v poklidném duchu a diváci na Stamford Bridge si na první zajímavou příležitost museli počkat až do 22. minuty, kdy si Pedro navedl míč z levé strany do středu na pravačku, v nadějné pozici branku minul o více než metr. Chuť si ovšem spravil o chvilku později. Po ose Hazard - Fabregas se míč dostal až k Pedrovi, za jehož dokonalým technickým obstřelem se Artur Boruc natahoval marně.

Brzy nato mohl odpovědět Jack Wilshere, v šestnáctce dokázal přejít přes Cahilla s Alonsem, jeho křížnou ránu ale bravurně zlikvidoval Thibaut Courtois. Na druhé straně se povedla nádherná věc Edenu Hazardovi, jenž geniální rabonou zpoza šestnáctky málem přehodil Boruce, polský brankář ovšem konečky prstů míč vytáhl. Nakonec se ukázalo, že všechen vzruch je zbytečný, již předtím byl totiž pískán faul Cesca Fabregase.

Právě španělský záložník Fabregas měl na kopačce druhý gól, jeho střele z přímého kopu scházely opravdu jen centimetry. Navýšení vedení přišlo až po poločasové přestávce. Agilního Hazarda v šestnáctce docela nešikovně fauloval Simon Francis a kopala se penalta. Tu sám faulovaný chladnokrevně proměnil, Boruce poslal na opačnou stranu a Chelsea si od té chvíle v klidu hlídala dvougólový náskok.

Bournemouth se na žádný odpor dlouho nezmohl, až v 73. minutě Wilshere parádní kolmicí oslovil rozběhnutého Afobeho, brankář Courtois však předvedl bravurní zákrok a potvrdil, že v posledních týdnech góly takřka nedostává. Domácí mohli skórovat ještě několikrát, v největších příležitostech ale Moses z voleje minul a Willian trefil připraveného Boruce.

Londýňané žádné drama nepřipustili,ba naopak. V samém závěru uzavřel na konečných 3:0 znovu Pedro. Chelsea tak po dvanácté v řadě vítězí a zdá se, že ji nemůže nic zastavit.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Zajda

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
frederik

3:0

Reagovat
Zajda

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
hradec

CHE 2:0 AFB

Reagovat
Zajda

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

ivanovic nehral, a penaltu daval hazarf nikoli cesc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele