36. kolo
06.05.2017 16:00 CET
2 : 2
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - West Bromwich Albion 2:2

Dva naprosto rozdílné poločasy si přichystaly soupeři na Turf Moor. Hrdinou utkání se tak dá nazvat Sam Vokes, který tragický zápas posunul k lepšímu úvodním gólem, aby v závěru zařídil domácím alespoň bod. West Bromwich si přes námitky Tonyho Pulise alespoň připsal po dlouhé době dva zásahy.

První poločas si přitom tento manažer jistě náramně užil. Hosté si přesně nepřihráli ani devadesátkrát, nevystřelili na branku, mimo tři tyče poslali míč třikrát. Burnley pak bylo o něco málo lepší. Jestli někdo z diváků včera navštívil jakékoliv utkání evropského šampionátu žen do sedmnácti let, musel o přestávce, znechucen poklesem kvality fotbalu, odejít.

Změna stran pak přinesla alespoň góly, ačkoliv se přesnost přihrávek u obou týmů nedostala ani na sedm z deseti. Na otevření skóre měl velký podíl především Barnes, který se nenechal zlákat simulováním v pokutovém území a po souboji s Liveromerem okamžitě vstal. Přihrávkou mezi nohama nešťastného zápasníka pak našel u přední tyče Vokese, který ze dvou kroků nedal brankáři šanci.

Přesně deset minut poté si na druhé straně namířil do vápna McClean, přihrávkou pod sebe za přispění jednoho z obránců našel Rondóna, který se obtočil kolem Tarkowského a pumelicí ke vzdálenější tyči vyrovnal. Stoper domácích byl v 78. minutě pozdě i u Dawsona, který si naběhl na rohový kop a hlavičkou z malého vápna poslal nepřesvědčivé hosty do nečekaného vedení.

Až čtyři minuty před koncem tak dostal výsledek konečnou podobu. Typicky zoufalý nákop z přímého kopu desítky metrů od branky soupeře namířil Brady přesně na Vokese, který zády k brance hlavičkoval před špatně vybíhajícím Fosterem a dotáhl tak Burnley k magickému čtyřicátému bodu.

Autor: Josef Gvoždiak / whoscored.com, espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Infernoqt

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele