30. kolo
01.04.2017 16:00 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Tottenham Hotspur 0:2

Zatímco Chelsea na apríla své fanoušky řádně poškádlila, Tottenham pokračuje na vítězné vlně. Čtvrtý zápas v řadě bez ztráty kytičky staví svěřence Mauricia Pochettina do role hlavního - a dost možná i jediného - konkurenta v boji o titul, aktuálně ztrácí sedm bodů. Na hřišti houževnatého Burnley o tom rozhodli Eric Dier a Son Hueng-min.

V prvním poločase se odehrál scénář jako vystřižený z typického domácího zápasu letošních Clarets. O zajímavé ofenzivní situace byla nouze, zatímco jedinou obrovitánskou šanci hvězda hostí spálila. Eriksen se prosmýkl do vápna kolem Meeho a z úhlu prověřil Heatona. Před Dele Allim díky tomu zívala poloodkrytá branka, jenže mladičký Angličal napálil odražený míč vysoko nad.

Lepší už to bylo po změně stran, kdy se Tottenham aktivněji chopil otěží utkání - a hlavně Burnley začalo dělat chyby. Krátce po obrátce nechali domácí volnější levou stranu, a tak se Ben Davies po narážečce s Janssenem dostal do veliké příležitosti. Tom Heaton ale pumelici z ostrého úhlu znovu dokázal vyrazit.

Hostům musel vypomoct až chybující Hendrick, který sklepl Eriksenův roh přímo na nohu Dierovi. Ten se dlouho nerozpakoval, napálil míč pod břevno a Tottenham vedl. Čtvrt hodiny před koncem pak Eriksen vybojoval míč na Bartonovi, a poslal jej Allimu do vápna. Jeho střílený centr pak na zadní tyči zasunul do sítě Son Hueng-min.

Tehdy už bylo jisté, že se Pochettinovi svěřenci posunou o něco blíž první příčce, a tak je nemusí trápit další zmařené šance. Sissoko v dobré pozici urval balón na tribunu, Alli pak po Sissokově centru mířil těně vedle. A Dele Alli neuspěl ani vzápětí, kdy se šikovně dostal až do situace, kdy stál sám před Heatonem. Zbrkle totiž mičudu poslal mimo tři tyče.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Janssen by mohol dostať šancu, Son v minulom kole nepresvedčil.

Lloris - Dier, Alderweireld, Vertonghen - Walker, Wanyama, Dembelé, Davies - Alli, Eriksen - Janssen

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna x

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele