2. kolo
20.08.2016 16:00 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Liverpool FC 2:0

Jestli se Liverpool před týdnem radoval z velmi cenného vítězství na půdě Arsenalu, pak na půdě Burnley, nad nímž vždy zvítězil ve všech čtyřech případech od roku 2009, předvedl markantně horší výkon. Hlavně první půle byla ze strany Reds hodně mizerná, domácí nejprve dostal do vedení Sam Vokes a tři body pojistil ještě Andre Gray.

Nedůraz, nedisciplinovanost, nekoncentrovanost, individuální chyby. V první půli bylo zkrátka všechno špatně. Asi tak by se dala ve stručnosti charakterizovat práce defenzivních řad mužstva kouče Jürgena Kloppa, které do utkání vstoupilo snad nejhorším možným způsobem. Na soupeřův zásah ze druhé minuty už hosté následně zareagovat nedokázali.

Sotva uběhlo pár desítek vteřin, už obrovskou minelu předvedl Clyne, jenž přímo daroval míč na zlatém podnose domácímu Grayovi, ten ho posunul na hranici vápna na Vokese a úvodní branka byla na světě. A ve 37. minutě potrestal další školáckou hrubici Gray, pro něhož u středové čáry vybojoval míč Defour, debutant v dresu Burnley.

Kloppův tým držel balón na svých kopačkách v osmdesáti procentech případů celkového času, na bránu vyslal celkem 26 střel, jenže domácí brankář Heaton byl prověřován jen střeleckými pokusy z dálky. Na perfektně zorganizovanou defenzívu svého protivníka nenašel Liverpool žádný správný babičkovský recept.

Po taktické stránce zvládl nováček Premier League tohle utkání bravurně, výrazně si spravil chuť po minulé domácí porážce se Swansea a po ročním návratu do nejvyšší soutěže si připsal své první body. Produktivita Burnley byla více než úctyhodná, ze dvou šancí a dvou střel na branku vyprodukoval hned dva rozhodující góly.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (15)

Přidat komentář
Dave LFC

3:0

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Melda

1:3

Reagovat
KingMaster13

1:2 snad se bude Liverpoolu dařit

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 doufám,že se prosadí Couthino a chce to i čistý konto. LFC!

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
M1ck0

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Příští sezona bude naše!

Reagovat
smazaný uživatel

my to pozname

Reagovat
smazaný uživatel

Klopuv tým držel balon na svých kopačkách v osmdesáti procentech případu celkového času

Reagovat
smazaný uživatel

a dál?

Reagovat
smazaný uživatel

Si to přečti v komentu k zápasu od pana Sandeva- čeština pláče . I strýček guuugl by to přeložil líp.

Reagovat
smazaný uživatel

gramaticky na tom nevidím nic špatně, smyslově také ne... takže úplně nevím, v čem je problém... strýčka guuugla neznám, je to někdo jako J. A. Komenský?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele