7. kolo
02.10.2016 17:30 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Arsenal FC 0:1

Svědkem skutečně infarktového závěru byli fanoušci na Turf Moor. Arsenal se proti urputné defenzivě domácího celku dlouho nemohl prosadit, a utkání pomalu spělo k bezbrankové remíze. Tu ale nakonec odmítl Koscielny, který se prosadil z posledního rohového kopu a pro svůj celek tak zajistil kýžené tři body.

Hosté z Londýna zahrozili hned ve čtvrté minutě, kdy se po kombinaci Özila s Walcottem dostal k zakončení uvnitř vápna Sanchez, jehož tečovaná rána jen těsně minula vzdálenější tyč. Po čtvrthodině hry poprvé zahrozili domácí, po rychlém brejku se k zakončení odhodlal Boyd, který ale pálil z úctyhodné vzdálenosti a branku Petra Čecha tak netrefil.

Hned o minutu později musela být v pozoru obrana Burnley. Po rychlé kombinaci na pravé straně se křižnou střelou pokusil Heatona prostřelit Walcott, jenže jeho projektil si cestu mezi tři tyče nenašel. To byla na dlouhou dobu také nejnebezpečnější situace první půle.

Až sedm minut před pauzou se ve vážně velké příležitosti ocitl Vokes. Centr z levé strany obrana Gunners odvrátila pouze na hranici vápna, odkud Lowton načechral padáček za obranu. Ofsajdová past hostujícího celku sklapla na prázdno a útočník domácích se tak ocitl sám před Petrem Čechem. Svou hlavičku však neumístil přesně, a tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu.

Hned na začátku druhé půle se pořádně zapotil Tom Heaton. Po mlýnici v pokutovém území se balón odrazil na kopačky Sancheze, který nad ničím nepřemýšlel a okamžitě na branku vyslal přízemní projektil, s kterým si ale brankář domácích s obtížemi poradil.

Po hodince hry se málem dočkali fanoušci Burnley. Na Wardův centr si totiž naskočil Gudmundsson, který svou hlavičkou pěkně protáhl českého reprezentanta v brance Arsenalu.

V posledních čtvrthodině si Gunners vypracovali vážně velkou územní převahu a svého soka zatlačili do vlastního pokutového území. Nejprve trefil Sanchez střelou z otočky tyč, na což domácí kontrovali hlavičkou Keanea do břevna. Velký nápor hostí pak vyústil v množství centrů a zablokovaných pokusů, obrana Burnley však stále odolávala. Při úplně poslední akci celého utkání pak ale nešťastně kapitulovala - centr Sancheze byl prodloužen až na zadní tyč, kde se objevila osamocená dvojice kanonýrů. Nakonec to byl Koscielny, který míč nasměroval nejprve do vlastní ruky a následně do sítě, čímž Arsenalu vystřelil plný bodový zisk.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (12)

Přidat komentář
Ragnar Lothbrok

0 - 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Le Gunner

1:2

Mamut 1+1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
kattos

Souhrn - 90+3. Alex Oxlade-Chamberlain

Poslední věta - Nakonec to byl Koscielny, který míč nasměroval nejprve do vlastní ruky a následně do sítě, čímž Arsenalu vystřelil plný bodový zisk.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten gol dal Koscielny a neee Oxlade....

Reagovat
freewill

Oni to (goly rukou) mají v Arsenalu natrénované ... Hhierry Henry

Reagovat
freewill

Oni to (tedy goly rukou) mají v Arsenalu natrénované ... jako Hhierry Henry

Reagovat
justcall

je to Hhnůj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele