31. kolo
05.04.2017 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal FC - West Ham United 3:0

Arsenal téměř po dvou měsících zase okusil, jak chutná ligové vítězství. Kladiváři domácím vzdorovali jen v prvním poločase, pak Gunners třikrát udeřili a vrátili se do napínavého boje o Ligu mistrů. Naopak West Ham dělí od sestupu pět bodů.

O bídné formě Arsenalu a neustálých spekulacích ohledně odchodu manažera Wengera se toho napsalo až až. Arsenal ale ukázal, že má stále velký potenciál a West Ham nakonec porazil bez větších potíží.

Kladiváři alespoň v prvním poločase sehráli s Arsenalem víceméně vyrovnanou partii. Ano, Arsenal byl o něco aktivnější a měl dvě zajímavé gólovky, ani jednu však proměnit nedokázal. V 15. minutě nastartoval své rychlé nohy Bellerín, aby předložil balón Walcottovi a ten poprvé výrazně prověřil Randolpha. Po dobře zahrané standardce v podání Alexise Sáncheze zase promáchl Welbeck a do třetice mohl po chybě Collinse otevřít skóre zápasu znovu Walcott, stačilo jen trefit bránu. V závěru prvního poločasu Arsenal svého londýnského soka pořádně zmáčkl. Bellerín i Elneny z dobré pozice napálili jen bránícího Collinse a neuspěl ani hlavičkující Welbeck. V nastavení dokonal zmar Özil, když v ofsajdu orazítkoval tyč.

Gunners hráli trpělivě a ve druhém dějství se konečně dočkali. Nedůraz v defenzívě Kladivářů potrestal technickou střelou zpoza vápna přesně k tyči Mesut Özil. Z Arsenalu spadla poslední nervozita a v 68. mnutě už to bylo po krásné akci 2:0. Özil si narazil balón s Alexisem a v šestnáctce celé dílo zakončil Theo Walcott.

Závěrečná čtvrthodina nabídla zajímavé okamžiky na obou stranách. West Ham sice moc příležitostí v zápase neměl a tu jednu z mála zazdil Lanzini, tedy přesněji ho dobře vychytal náhradní brankář Martínez. Šest minut před koncem zápasu dal výsledku konečnou podobu Giroud, který si navedl balón na levačku a technickým obstřelem pečetil výhru Kanonýrů. Ve zbytku utkání se ještě měla kopat penalta ve prospěch Arsenalu, ale sudí Atkinson se rozhodl Kladiváře už netrápit.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (14)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnlyWHU

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1:1, vysněné přání 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zase chyby v obrane jako krava a nesmyslne ztraty mice ve stredu pole.Tohle uz neni mozny V sobotu jestli nevyhrajem s Labutema tak budem hodne v řiti ! ! !

Reagovat
OnlyWHU

Nemám slov. Zdá se mi, že si každej dělá, co ho zrovna napadne. Všechno je to na náhodu. Střídání hlavních opor, něco říká. Ujel nám vlak a jsem hodně zvědav, jestli se ještě sebereme. Slavenovi to vypadlo z rukou, měl jít už v půlce. Bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

I když to říkám nerad, letos budu rád, když se alespoň udržíme. Přes léto to bude chtít :

- změnu trenéra (ideálně někoho progresivního, kdo bude pracovat i s U23, kde jsou kvalitní hráči, ale nedostávají šanci v A-týmu, např. Browne, Martínez, Fletcher, Quina)

- koupit pořádného hrotového útočníka (Carroll a Sakho rozhodně nestačí, pokud chceme hrát v první polovině tabulky)

- koupit pravého obránce (Byram hraje na úrovni Champu a o Arbeloovi ani nemluvím, leda by šlo naučit Masuakua nebo Creswella hrát zprava, ale pak by nebyl backup)

- koupit stopera, který dovede dirigovat obranu (Reid ani Ogbonna nejsou vyloženě autority, Fonte se zatím moc nepředvedl, Oxford potřebuje ještě pár let, Collins už nestíhá, prodej Tomkinse byla absolutní hovadina)

Reagovat
OnlyWHU

Souhlas se vším. Letošní mizérie není náhodou.

Začalo to mizernou letní přípravou, kdy se na např. na soustředění v Rakousku potkali pouze dva, tři hráči základní sestavy (remíza se Slováckem). Samozřejmě - několik hráčů se připravovalo na ME.

Další ranou byl přechod na nový stadion a poslední varování s Astrou. Komerčně se touhle změnou klub vyšvihl, sportovně ale dostal tvrdý direkt. Domácí specifická tvrz na Boleyn Ground by la vyměněna za hradecký Všesportovní stadion. Předností WHU byl vždy tlak domácích fans. Na olympijským amfiteátru převažovala show.

Nevydařily se posily. Těžko obviňovat jen trenéra. Bylo to zřejmě kolektivní, ale velmi nepodařené dílo. Odchod Tomkinse byla hrubá a nepochopitelná chyba. Chyběl strašně.

Zranění hráčů. Největší brzda. Nestala se v přípravě někde chyba?

Kolaps Payeta. Šlo s ním nějak pracovat, aby tak zoufale neodešel? Po ME vypustil zbytek angažmá ve WHU, a to mu vyčítám ze všeho nejvíc.

Obrana. Snad jen Reid a chvílema Creswell. Pokles jeho výkonnosti je ale hrozný.

Trenér. Velký sympaťák, jehož si vážím. Od poloviny soutěže už ale neměl mužstvu co dát. Snad jen to ještě mohl více pokazit, což naštěstí neudělal. Po výměně jsem volal, když ještě byl čas.

Randolph držel tým solidně, ale v poslední době dost chybuje. Opravdu musí Adrián jen sedět na lavce?

Záloha, útok. Totální absence špílmachra, výrazného tahouna, opory, a taky koncovýho hráče. Antonio - skvělá sezona, Noble, Carroll, Lanzini.. a kdo další? Tady bude potřeba, stejně jako v obraně hodně, hodně a hlavně šťastně investovat. A taky dát přiměřenou šanci nejlepším mladým. z U23.

Sobota s Labutěma hodně napoví. Budeme schopni překročit vlastní stín?

Reagovat
smazaný uživatel

Doufejme, že se konečně zvedneme.

Taky nevidím chybu slepě jen v Bilićovi, osobně mi přijde sympatický, ale nepatří mezi ty nejlepší, bohužel se mezi ně podle mě ani nedostane. Nejradši bych jako trenéra od léta viděl někoho mladého, progresivního. Docela se mi líbí Jaap Stam - legenda coby hráč, Reading vede výborně a dle posledního rozhovoru s Oxfordem jsou tréninky ještě náročnější než u nás, což je jedině dobře.

Co se brankářů týče, Adrián si rozhodně zaslouží více šancí. Zaujaly mě spekulace o Hartovi, kterého bych u nás viděl rád, ale nevím, jak moc je to reálné. Přeci jen od dob Roberta Greena jsme neměli v týmu brankáře z top 10 (i když v tu dobu šel už s výkony dolů).

Reid i Creswell by měli zůstat, uvidíme, jak bude vypadat Ogbonna po návratu. Na pravou obranu bude potřeba pořídit někoho, kdo odehraje alespoň 2-3 sezóny základ, v poslední době jsem sledoval belgickou ligu a z Anderlechtu se mi docela líbí Andy Najar - hraje zálohu i obranu, je rychlý a zakládá spoustu akcí z protiútoku. Z Champu se mi líbí Rico Henry, toho jsem sledoval už ve Walsallu, ale ten hraje nalevo.

Roli tahouna a motoru týmu Noble bohužel nezvládá. Otázkou je, kdo by měl tuto úlohu zastat. V Champu nikdo zajímavý není a v lize není nikdo, kdo by byl dle mého názoru dostupný.

Útočník coby koncový hráč nemusí být nutně světová hvězna ani rychlík, stačí někdo z dobrým výběrem místa a neomylným zakončením, jako byl třeba svého času Van Nistelrooy, i když jsem mu nikdy na chuť nepřišel. Scott Hogan mi nepřipadal jako dobrá volba, ani v Champu nepodává dle mého názoru solidní výkony. Návrat Defoea by mohl být sice fajn, ale otázkou je, jak dlouho bude ještě hrát v dobré kondici. Líbil se mi Callum Wilson, který je rychlý a připomínal mi vždy mladého Defoea, ale bojuje často se zraněním.

Na zápas s Labutěmi se těším. Konečně uvidíme, na čem jsme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele