11. kolo
06.11.2016 13:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Dramatické severolondýnské derby vítěze nepřineslo

Stejně jako v loňské sezoně nedokázal Arsenal vyzrát na úhlavního rivala z Tottenhamu a musí se spokojit s bodem. Kanonýry sice poslal do poločasového vedení vlastní gól Kevina Wimmera, ovšem krátce po změně stran srovnal z pokutového kopu Harry Kane a navzdory velké snaze obou týmů strhnout vítězství na svou stranu již další gól nepadl a severolondýnské derby tak skončilo remízou 1:1.

Zatímco klíčový útočník Spurs Harry Kane se stihl uzdravit a naskočil hned v základní sestavě, Dele Alli si naopak na sobotním tréninku přivodil zranění kolene a čeká jej přinejmenším několikatýdenní absence. Úvodní napínavý moment přišel v páté minutě, kdy se Heung-Min Son šikovně zbavil Mustafiho a snažil se na zadní tyči najít přízemním centrem volného Kanea. Drobná teč Nacha Monreala ovšem na poslední chvíli nebezpečnou akci uhasila.

Šance i nadále přibývaly pouze na jedné straně. Ve dvaadvacáté minutě posadil Kaneovi na hlavu perfektní centr Eriksen, avšak hlavička anglického forvarda skončila pár decimetrů vedle Čechovy pravé tyče. Arsenal se v první půlhodině zmohl pouze na střely zpoza pokutového území, které buď neprostupná obrana Spurs zablokovala, anebo šlo v případě ran Alexise s Özilem pouze o nepřesné pokusy.

První pořádná šance domácích připadla Alexi Iwobimu, jemuž po skvělém protiútoku předložil míč Alexis. Nigerijský reprezentant však své střele nedodal ani přesnost, ani razanci a Hugo Lloris bezpečně zakročil. Arsenal však tato šance probrala k životu a šest minut před odchodem do kabin scházely Theu Walcottovi k průlomu skóre jen centimetry, neboť jeho tvrdá rána z dalšího rychlého kontru orazítkovala Llorisovu přední tyč.

Stupňovaný tlak Arsenalu nakonec přece jen přinesl ovoce ještě do přestávky. Faul Dembélého na Bellerína potrestal Mesut Özil dobře zahraným přímým kopem, který Kevin Wimmer usměrnil smolně do vlastní sítě a domácí se tak ujali poločasového vedení 1:0, přestože opakované záběry ukázaly, že nabíhající hráči Arsenalu za rakouským stoperem byli v postavení mimo hru.

Spurs do druhé půle vstoupili s obdobnou vervou jako do té první a další Sonův kvalitní výpad zlikvidoval přesně načasovaným skluzem až Héctor Bellerín. V padesáté minutě už ovšem hosté vybojovali výhodu pokutového kopu, když Moussu Dembélého srazil k zemi Laurent Koscielny a Harry Kane ranou doprostřed s přehledem vyrovnal. Pět minut nato měl dokonce obrat na 2:1 na kopačce Christian Eriksen, avšak jeho přízemní ránu zvládl Petr Čech vyrazit.

Utkání se na přelomu hodiny hry přelévalo ze strany na stranu a šance přibývaly na obou stranách, avšak jak Kane, tak Xhaka však centrované míče do výtečných pozic nedokázali zužitkovat. Sedm minut před koncem pak výtečný Eriksenův přímý kop propadl přes skrumáž těl až k zadní tyči, od níž se ke smůle hostí odrazil zpět do hry a remízový stav přetrvával. Když pak v závěru neuspěl s hlavičkou ani střídající Olivier Giroud, musely se oba celky spokojit s dělbou bodů, která sice prodlužuje jejich vlastní série bez porážky, ovšem značí také ztrátu v boji o ligové čelo.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (25)

Přidat komentář
MCFC_8

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam že Spurs komečne prelomia smolu a dajú to na Emirates...majú na to...dúfam že Kane aj Toby budú 100% OK a nastúpia... COYS

Reagovat
smazaný uživatel

tip: 0-1

Reagovat
Ragnar Lothbrok

3 - 1, pohoda

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 coyg

Reagovat
Herry31

Kane tam šupne dva góly. Easy money.

Reagovat
arsavin

Tottenhamu to tam moc poslední dobou nepadá. A vsadit si že jeden jejich hráč dá dva góly v jednom zápase..? Pápá děngy

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Kterej se navíc vrací po zranění

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

V súčasnom rozpoložení by som bol s remízou nadmieru spokojný.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Jordi Alba

Nevím no, poslední výsledky nejsou dobré, naštěstí se vrací Kane, tak snad tam něco šoupne a Mesut nepředvede to, co v LM

Reagovat
Counter

Tak Kane i Dembélé jsou prý ok a začnou v základu.

Reagovat
Lacko_Boh

to je dobre,nebudu mat vyhovorky

Reagovat
Azza

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 janssen penalta

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele