4. kolo
10.09.2016 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Arsenal FC - Southampton FC 2:1

Arsenal dnes zaznamenal první domácí vítězství v nové sezóně, když na Emirates Stadium díky dramatické koncovce porazil Southampton 2:1. Naopak Saints pod novým manažerem Claude Puelem ještě nevyhráli. Nutno poznamenat, že všechny tři góly, které dnes na severu Londýna padly, se budou ještě dlouho rozebírat.

Každá vstřelená branka dnes byla něčím specifická, začalo to již po osmnácti minutách hry, kdy se k přímému kopu zpoza vápna postavil Dušan Tadić, jehož povedený oblouček sice Petr Čech skvěle vyškrábl na břevno, jenomže balón pak putoval od břevna do zad nešťastného českého gólmana a nakonec se od nich odrazil do sítě.

Arsenal odpověděl ve 29. minutě. Po rohu Santiho Cazorly vznikl před Fraserem Forster zmatek a po několika odrazech se míč dostal až k Laurentu Koscielnemu, jenž trochu nečekaně vystřihl dokonalé nůžky a vyrovnal na 1:1. Po kuriózním gólu tak tentokráte přišla trefa s přídomkem "nádherná".

Ve druhém dějství se obě mužstva snažila zvrátit výsledek na svou stranu, ani jeden z týmů však dlouho úspěšný nebyl. V 61. minutě se po pěkné spolupráci Coquelina s Özilem opřel do balónu Héctor Bellerín a jeho prudká rána prosvištěla jen kousek vedle pravé tyče. Těsně vedle mířil o chvíli později po vysunutí od Mesuta Özila také Alexis Sánchez.

Na druhé straně předvedli pěknou souhru Shane Long a Dušan Tadić, přičemž v závěru celé akce srbský záložník patičkou oslovil irského kanonýra, ten ovšem z úhlu sám před Čechem selhal. Shane Long neuspěl ani v 84. minutě, když dorážel po dělovce Hojbjerga, oba pokusy ale jednička Arsenalu zlikvidovala a vysloužila si ovace publika.

Definitivní rozzuzlení přinesl až nastavený čas. V něm totiž hlavní rozhodčí Robert Madley po vzájemném držení Fonteho s Girouda odpískal portugalskému reprezentantovi faul a ukázal na značku pokutového kopu. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Santi Cazorla a zajistil tři body pro Gunners. Zajímavostí je, že domácím dnes stačily pouhé dvě střely mezi tři tyče.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele