6. kolo
24.09.2016 18:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Arsenal FC - Chelsea FC 3:0

Severolondýnské derby nabídlo poněkud překvapivě zcela jednoznačnou záležitost. Domácí Gunners zcela jednoznačně přehráli hostující Chelsea a zaslouženě se radovali z vítězství 3:0.

Úvodní minuty se odehrávaly především ve středu pole, načež ale do osudu utkání velmi výrazně promluvil Gary Cahill. Ten totiž tak dlouho otálel se zpětnou přihrávkou, až mu míč vypíchl Alexis Sanchez, který následně upaloval na osamoceného Couroise. Ve velké šanci nezpanikařil a efektivním padáčkem nedal belgickému brankáři žádnou šanci.

O tři minuty později bylo pro hosty ještě hůř - Hazard totiž zaspal a neuhlídal náběh Bellerína, jenž následně přihrávkou oslovil Walcotta, který před prázdnou brankou snad ani nemohl minout. Defenziva Chelsea byla v naprostých troskách.

Až po této smršti se do ofenzivy začali tlačit také hosté. Pravdou ovšem je, že se do velkých šancí nedostali - největší nebezpečí přišlo z kopačky Williana, který křižnou střelou jen těsně minul tyč branky Petra Čecha.

Hosté se ale ze svých chyb jednoduše nechtěli poučit a po další laciné ztrátě pykali potřetí. To se Mesut Özil poměrně pohodlně vyhnul Kantemu, následně rozjel rychlý protiútok, při kterém si vyměnil míč se Sanchezem, jeho centr pak prvně jmenovaný dokázal o tyč uklidit do sítě. O poločasové pauze tak bylo o osudu utkání prakticky rozhodnuto.

Druhá půle pak žádné zásadní změny nepřinesla. Antonio Conte sice své ovečky přeskupil do formace 3-4-3, nicméně tento nevedl k žádnému výraznému zlepšení. Naopak to byl Theo Walcott, který mohl přidat čtvrtý zářez na pažbě, ve velké šanci jej ale brankář hostí dokázal vychytat.

Z pohledu Chelsea za zmínku stojí snad pouze samostatný nájezd střídajícího Basthuayie, který dostal krásnou kolmici od Luize, jenže v tváří tvář Čechovi selhal a nastřelil pouze jeho dolní končetiny.

Arsenal tak svého rivala na domácím stadiónu porazil po necelých 6 letech a zároveň ukončil sérii 6 zápasů, ve kterých Chelsea nedokázal vstřelit gól.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (21)

Přidat komentář
Tuxedo

0:1

Reagovat
Ragnar Lothbrok

3:1

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
arsavin

Nic moc tip

Reagovat
eL

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Devil

1:3

Reagovat
PP

ta bilance v lize je šílená..

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Arsenal to tentokrát zvládne

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
efellipe

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Noustress

v predchádzajúcich dvoch stretnutiach som nám neveril naopak tu dúfam v tri body tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Alexis na hrotu

Reagovat
bigfoot

Conte se teda moc nepředvádí...

Reagovat
hradec

To co dělají obránci sráží celý tým.. to se nedá hrát, když drží míc a daj soupeři takový nájezdy (Cahill). Ale celej tým je ve sračkách už zase.. Hráči jsou psychicky slabý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele