22. kolo
22.01.2017 15:15 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Arsenal FC - Burnley FC 2:1

Takový nápor srdce fanoušků Arsenalu zase nějakou dobu nezažila. Utkání od 59. minuty a prvního gólu Mustafiho v novém působišti zdánlivě v poklidu směřovalo za povinným vítězstvím Gunners, v rámci dlouhého nastavení se však strhla řádná mela a dvě penalty ještě s kartami při dodržení brankového rozdílu zamíchaly...

První poločas se nesl v duchu domácího zastřelování. Mesut Özil například sice zkompletoval všech svých 33 přihrávek, zároveň ale jenom jednu ze svých tří střel vtěsnal mezi tři tyče, a to s ní Heaton ani neměl přehnané problémy. Rutinní zákrok si vyžádala rovněž Koscielného hlavička, zatímco nepřesně pálil Sánchez. Až 75% držení míče zkrátka nebylo Arsenalu k velkému užitku.

Burnley se mezitím obětavě vrhalo do střel a ucpávalo volné prostory kolem vápen, nakonec ho ale po hodině hry zradila opomenutá zadní tyčka při bránění rohu, kam se hlavou přesně trefil Mustafi, který se chvíli předtím zřejmě oprávněně dožadoval penalty po nešikovném zákroku Graye.

Zásadní okamžik přinesla 65. minuta, kdy Xhaka neopatrně nabral soupeře na "saně" a od Jonathana Mosse si vykoledoval už druhou červenou kartu v sezoně a celkem devátou za poslední tři roky. Arsenal tím pádem nemohl dohrávat v úplném klidu, přesto ale Burnley - jemuž v 76. minutě zkomplikovalo plány zranění Marneyho - téměř vůbec nehrozilo.

Vše se začalo měnit až v průběhu dlouhého, původně sedmiminutového nastavení. Nejprve ve třetí minutě Coquelin evidentně podrazil Graye, jenž sám s trochou štěstí a při Čechově slabém zásahu pokutový kop proměnil. Záhy ovšem dostal stejnou šanci také Arsenal, když Mee vysokou kopačkou škrábl Koscielného v obličeji a Sánchez na puntíku zachoval ledový klid, aby lehkým obloučkem doprostřed branky stanovil konečný stav skóre.

Jak ovšem ukázaly opakované záběry, ani tento moment se neobešel bez kontroverze, neboť se jednalo o ofsajd Koscielného...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
kiciN

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Wenger je lhář...

Reagovat
Mustang™

Anglie by měla zařadit nějaký pravidla pro nasazování anglických hráčů....za Arsenal jen 1 angličan.....

Jinak Alexis měl slušný nervy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele