22. kolo
21.01.2017 16:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

AFC Bournemouth - Watford FC 2:2

Bournemouth si i v dalším domácím utkání připisuje remízu. Naposledy se po bláznivém průběhu rozešel smírně s Arsenalem, další gólovou přestřelku podnikli svěřenci Eddieho Howea s Watfordem.

První výraznější šanci si vypracoval Bournemouth, kdy se po dloubáčku Wilshera k hlavičce dostal Fraser, jeho pokus však Gomes zvládl vytěsnit nad břevno. Právě Wilshere byl plný elánu i v dalších minutách a jeho ránu ze střední vzdálenosti musel po dvaceti minutách opět likvidovat brankář hostí.

Nakonec to ovšem byli hosté, kteří udeřili jako první. Přetažený rohový kop na zadní tyč vrátil před branku Brittos, na malém vápně se pak nejrychleji zorientoval Kabasele a snadno tak vystřelil Watfordu vedení.

Bournemouth však byl i nadále lepší celkem a ještě do poločasu mohl skóre srovnat. Nejprve byl Stanislasův centr tečován Holebasem tak nešťastně, že málem zapadl za záda Gomese, ten ale ještě stihl zasáhnout. Minutu před poločasem mohl srovnat Surman, jenže ve vynikající pozici trestuhodně nezpracoval zpětnou přihrávku svého kolegy.

Co se nepovedlo v poločase prvním, to se povedlo hned na začátku toho druhého. Vynikající individuální akci předvedl Smith, který se probil po pravé straně a přízemním centrem našel na malém vápně Kinga, který již měl velmi snadnou úlohu.

Jenže po hodině hry byla nálada v domácím táboře opět na bodu mrazu. Další rohový kop Watfordu si totiž našel cestu k Deeneymu, který si již v takových momentech umí poradit, o čemž se obránci Bournemouthu přesvědčili na vlastní kůži.

Vítězství hostů by však nebylo zasloužené a spravedlnost tentokráte nezůstala slepá. Deset minut před koncem domácí přece jen dokázali vyrovnat. Parádní kolmici obdržel Afobe, který si míč pokryl před dotírajícím Kaboulem a nekompromisně srovnal stav utkání.

Nastavený čas přinesl pořádné drama - domácím se totiž podařilo vstřelit vítězný gól, jenže ten nakonec nebyl uznán. Po rohovém kopu míč rukou prodloužil Cook a Afobe jej na zadní tyči uklidil do sítě, ovšem rozhodčí byli pozorní a přestupek obránce Bournemouthu jim neunikl. Oba týmy si tak po remíze 2:2 body rozdělily.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele