29. kolo
18.03.2017 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Swansea City 2:0

Dvě venkovní porážky v řadě a Swansea už je zase na pokraji pásma sestupu. Na hřišti Bournemouthu se Labutě nechytaly a zaslouženě prohrály 2:0. Svěřenci Eddieho Howea se naopak zásluhou dvou střel Benika Afobeho posunuli na jedenácté místo s luxusním devítibodovým náskokem na sestupové pozice.

Zápas začal dost nudným stylem, prvních dvacet minut se nedělo vůbec nic a ani potom to nebylo kdovíco. Největší šancí byl Sigurdssonův centr z třiadvacáté minuty, který tečoval King a míč jen těsně prosvištěl vedle zadní tyčky.

Do té doby poměrně nudný zápas rozčísl Benik Afobe. Bournemouth se po půlhodině hry vrhnul do pootevřené obrany Swansea, Afobe si po Pughově přihrávce vyhověl s Kingem a napřáhl ke střele. Tu nešťastně tečoval Alfie Mawson a balón zapadl za záda bezmocného Fabianskiho.

Jedinou střelu Swansea na branku neměl na svědomí nikdo jiný než Gylfi Sigurdsson, ale jeho pokus z velké dálky dokázal Boruc po pětatřiceti minutách zlikvidovat. Hosty kromě ofenzivní sterility trápil i přechod do útoku a zbytečné chyby. Krátce po změně stran Cork přišel o míč uprostřed hřiště, Surman postoupil blíž a vypálil. Naštěstí pro Swans byl Fabianski brzo na zemi. Stejně dopadl po další chybě hostí i Fraser.

Swansea měla jedinečnou šanci na vyrovnání, ale Llorenteho hlavičku, kterou by byl býval doklepl do sítě Routledge, přerušil výtečný Cook. A dvacet minut před koncem přišel definitivní konec. King přihrál do gólovky Afobemu a ten se znovu trefil do černého, tentokrát za pomoci tyčky. V závěru ještě toužil po brance aktivní Joshua King, po jehož hlavičce vytáhl fantastický zákrok Fabianski. Bournemouth i tak vyhrál hladce 2:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele