1. kolo
14.08.2016 14:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

AFC Bournemouth - Manchester United 1:3

Community Shield ubojován, první ligové kolo už přeci jen přesvědčivější. José Mourinho nakonec bude se svým ligovým debutem na lavičce Manchesteru United přeci jen spokojený, ačkoliv se do Ibrahimovićova precizního přízemního úderu příliš netvářil. Pak už ale vybuchl v explozi nadšení...

José Mourinho skutečně zprvu neměl k radosti mnoho důvodů. Úvodní pasáže vyplňovala řada nepřesností ze strany favorizovaných United, aby nakonec trochu ironicky právě ona nepřesnost na druhé straně poslala Manchester do vedení.

Pokud Bournemouth v nováčkovské sezoně něco konstantně sráželo, byla to přemíra individuálních pochybení vzadu, a 40. minutě naznačila pokračování trendu. Simon Francis tehdy nejprve nedal své malé domů dostatečnou razanci, a když jeho pochybení napravil Boruć, odrazil se balon od jeho holení zpátky k Matovi a bylo to. Španělský playmaker takto poprvé pod Mourinhem udeřil, jakkoliv šťastně.

Zaváhání hráčů Bournemouthu by se našlo více, což vysvětluje i snahu Eddieho Howea co nejdřív dodat do kabiny ještě Marca Wilsona ze Stoke City. V jednu chvíli například Cooka nachytalo na švestkách Ibrahimovićovo sklepnutí pro Rooneyho, proti němuž se opět zaskvěl Boruc, ovšem další kapitánova rána už napnula síť, jakmile Martial ke štěstí spoluhráče pořádně netrefil Valenciův centr míč.

Třetí branku potom po více než hodině hry přidal Zlatan Ibrahimović, když ho ve středu pole nikdo nechtěl atakovat a on svou střelu v běhu zvládl opravdu expertně. Boruc se ke své pravé tyči natahoval marně.

Bournemouth pořádně začal zlobit až posléze, a speciálně s pomocí střídajících Afobeho a Grabbana. Právě druhý jmenovaný daroval Lewisi Cookovi skvělou možnost vyšperkovat obstojný výkon ve středu pole korigující brankou. V nastavení pak ještě mohl vstřelit kontaktní branku Surman, to už byl ale proti De Gea.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči majú prvú síce menšiu ale prvú trofej v sezóne a verím že budú namotivovaný. Tip na výsledok 0:4 2x Ibra, Rooney, Mata

Reagovat
PePiG7

0-2 Wazza, Memphis

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Mořská vosa

1:2

Reagovat
Devil

O:1 Mata

Reagovat
KingMaster13

1:3 pojďme kluci

Reagovat
Beči

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
MySch017

0:1, pripradne 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Assassin11

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
MaraCe_Napolitan

Nie Pogba ci Mourinho, ale Zlatan sa rovna titul, takze 0-2 aby to slo systemom start - ciel :) ... A to neznasam United

Reagovat
hradec

Tak jako neubírám Utd ani trochu kreditu ale jestli bude každej ze Zlatana takhle posranej už ze začátku jako Bournemouth, ten titul bude hodně snadnej... AFC hodně slabý, úroveň tak sestupivšího týmu 2.ligy

Reagovat
t0mmy33MCFC

jako cumel sem no ten prvni gol, ti uz nevedeli jak mu prihrat aby ten gol mohl dat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele