16. kolo
13.12.2016 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Leicester City 1:0

Do utkání na hřišti Bournemouthu vstoupil lépe Leicester. Už v osmé minutě mohli jít hosté, jenž obhajuji ligový primát, do vedení, když se do slibné šance dostal po přihrávce Mahreze Jamie Vardy. Nejlepší střelec Lišek v minulé sezoně však Boruce nepřekonal.

První zajímavý střelecký pokus v podání domácího mužstva viděli diváci ve dvacáté první minutě. Po Arterově pasu se ke střele zpoza šestnáctky odhodlal Jack Wilshere, ale anglický středopolař, jenž v Bournemouthu hostuje z Arsenalu, na připraveného Zielera v brance hostí nevyzrál.

O třináct minut později se už však kotel místních příznivců mohl radovat. Po centru Adama Smitha se do solidní šance dostal Afobe, s jehož pokusem si ještě německý gólman poradil, na dorážku v podání Pugha už ale nestačil a Bournemouth šel do vedení 1:0. Tento stav vydržel až do poločasu.

Po návratu z kabin se toho na hřišti příliš nedělo a zajímavých situací bychom příliš nenapočítali. Opravdu solidní šanci na vyrovnání výsledku a zisk jednoho bodu za remízu tak měli hosté z Leicesteru až v úplném závěru zápasu, konkrétně v čase nastaveném nad rámec běžných devadesáti minut. Ulloa, jenž na hřišti na posledních deset minut hry nahradil Hutha, měl ve vápně na kopačce branku na 1:1, avšak polský hrdina okamžiku Artur Boruc hostujícího útočníka vychytal a připsal si tak čisté konto.

Bournemouth tak v na góly chudém duelu porazil obhájce mistrovského titulu 1:0 a připisuje si důležité tři body do tabulky, Leicester i nadále strádá a potvrzuje, že jeho výkony v domácí soutěži a v Lize mistrů, kde na něj v jarním osmifinále čeká španělská Sevilla, jsou nebe a dudy.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pugh poslal svím jediným gólem (prvním) Leicester do reality

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele