32. kolo
08.04.2017 18:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

AFC Bournemouth - Chelsea FC 1:3

Tottenham hodil do pléna rukavici a Chelsea ji bez problémů zvedla. Zápas v Bournemouthu probíhal po celou dobu podle plánů Antonia Conteho, jehož svěřenci se během prvních dvaceti minut dostali do dvougólového vedení. Před pauzou sice Cherries dokázali snížit, ale po změně stran nedostali šanci na zvrat. Krásným přímým kopem navíc skóre pečetil Marcos Alonso. Chelsea tak stále drží sedmibodový náskok.

V první minutě ale měla Chelsea namále, když Fraserův centr zle tečoval David Luiz a Thibaut Courtois musel vytáhnout skvělý reflexivní zákrok. Lídr tabulky měl v první půlhodině hry velikou porci štěstí, a to hned u příležitosti otevření skóre. Výtečný návrat do sestavy prožil Victor Moses, ten si užíval volného prostoru na pravé straně, a tak mohl v sedmnácté minutě přihrát do vápna Diegu Costovi, jenž za pomoci tečujícího Adama Smithe rozvlnil síť.

Za tři minuty už to byla čistá paráda od svěřenců Antonia Conteho. N’Golo Kanté v sobě probudil kus Fábregase, úžasným dlouhým míčem poslal do samostatného nájezdu Edena Hazarda a následoval ukázkový hokejový blafák zakončený gólovou střelou do prázdné branky. Kliku si ale Chelsea opět vybrala na opačné straně, kdy parádní akci Bournemouthu div nedovedl k dokonalosti Afobe, ale trefil jen tyč.

V závěru poločasu se ale štěstí přece jen obrátilo proti Chelsea, a to hned dvojnásobně. Na začátku gólové akce Cherries byla ruka Smithe, který mohl rozjet rychlý brejk. Joshua King se pak poblíž rohu vápna rozhodl vyzkoušet svou výtečnou střeleckou formu a povedlo se. Jeho střelu totiž tečoval David Luiz a míč zapadl přesně do šibenice. Norský kanonýr tak zaúčtoval už devátý gól z posledních devíti zápasů.

Bournemouth zkoušel navázat na gól do šatny a po pěti minutách druhého dějství pálil zpoza vápna Fraser, jenže branku těsně minul. Chelsea poté dostala do rukou otěže utkání a bez větších potíží držela hubené vedení. Když jej pak překrásně zakrouceným přímým kopem navýšil Marcos Alonso, nebylo co řešit. Čtvrtý gól měl po Pedrově dobré práci na noze Victor Moses, ale díky Borucově skvostném zásahu zůstalo na výsledkové tabuli svítit skóre 1:3.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
Tuxedo

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
hradec

Reagovat
frederik

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
hradec

AFCB 0:2 CHE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele