28. kolo
02.03.2016 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

West Ham United - Tottenham Hotspur 1:0

Zbývá deset kol před koncem a West Ham se zapojuje do boje o Ligu mistrů. Dnes porazil 1:0 Tottenham a na čtvrtý Manchester City ztrácí jediný bod. Spurs naopak odmítli možnost jít do čela tabulky a na vedoucí Leicester stále ztrácí tři body. O nejtěsnějším možném výsledku rozhodl už v úvodu dvorní střelec Michail Antonio.

West Ham se dostal do vedení už po šesti minutách de facto zásluhou Nacera Chadliho. Rohový kop, z nějž Kladivo udeřilo, totiž zavinil špatnou přihrávkou a selhal i při následném bránění. Dimitri Payet nacentroval na přední tyč, kde silnější Michail Antonio hlavou procpal míč za Llorisova záda. Antonio tak potvrdil výbornou domácí formu, na Boleyn Ground dal pátý gól z posledních šesti utkání.

Tottenham chtěl záhy odpovědět, ale Daviesova skákavá tečovaná střela skončila Adriánovi v náručí. Jenže to byla také po hříchu jediná zajímavá akce z dílny svěřenců Mauricia Pochettina, kteří si v oficiálních statistikách za první dějství nepřipsali ani jediný (!) střelecký pokus. Blíže k druhému gólu měli naopak domácí, Nobleovu parádní pumelici z dobrých pětadvaceti metrů však Lloris skvěle vyrazil.

West Ham byl celý poločas jasně lepší, byť míč na kopačkách nedržel ani čtyřicet procent času. Byl však aktivnější i bez míče, a když se k němu dostal, byl efektivní. Tottenham přečkal poločas s nejtěsnější ztrátou jen díky několika obětavým blokům obránců, kteří takto zabránili skórovat Nobleovi i Antoniovi. Tvořivý Dimitri Payet zkoušel štěstí z přímého kopu, ale na Llorise si nepřišel. Až v závěru jej opět překonal Michail Antonio, jenže jeho brance předcházel ofsajd Emenikeho.

O přestávce se však vedle stran otočil i obraz hry. Tottenham se chopil taktovky hry a konečně byl nebezpečný. Davies, Lamela a Mason se pokoušeli o zlepšení statistik marně, branku trefil až po hodině hry Toby Alderweireld, s jehož ránou měl Adrián velké potíže. Míč totiž vyrazil jen ke Kaneovi, před nímž zívala branka dokořán, jenže i když Adriána přehodil, radost mu zkazil výborný Kouyaté.

Velký vliv na hru měl i Christian Eriksen, který taktéž Adriána nebezpečně prověřil. Chvíli poté navíc nahrál do jasné gólovky Kaneovi, ale ten si neobul střeleckou obuv a na rohu malého vápna míč vůbec netrefil. Zlobili i domácí, Antonio po Payetově krásném centru přestřelil, stejně jako Cresswell při pokusu o volej. Tottenham však v hektickém závěru nevymyslel vůbec nic a West Ham si odnesl cenné tři body.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Bude to tezke, Hugo nas podrzi a vepredu nejaky gol dame. COYS ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Kohouti jsou ted hodne v laufu,ale zkusime je dat. 2:1 Come on you Irons

Reagovat
smazaný uživatel

Jen chci připomenout, že West Ham hraje již na BOLEYN GROUND, ne Upton Park

Reagovat
OnlyWHU

1:0 - radost až do rána

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo jo jo jo jo

Reagovat
smazaný uživatel

Boleyn i Upton Park jsou už více než sto let to samé místo.........Jinak 1-0 super!!!

Reagovat
hradec

Upton Park je spíš fanouškovský výraz, Boleyn Ground je oficiální název už asi 3 roky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele