27. kolo
27.02.2016 13:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

West Ham United - Sunderland AFC 1:0

Samu Allardyceovi návrat na hřiště West Hamu nevyšel. Jeho Sunderland především ve druhém poločase sahal po bodu, ale Kladiváři si nakonec z domácího klání odnáší všechny tři a aktuálně poskočili na pátou příčku. Postaral se o to střelec jediné branky zápasu Michail Antonio. Mackems naopak zůstávají v sestupové zóně.

Na Boleyn Ground se začalo něco dít až po nudné čtvrthodině hry. První nebezpečí měli na svědomí fotbalisté West Hamu. Vše odstartovalo, když Aaron Cresswell po pěkné práci Payeta stříleným centrem vystrašil Mannoneho. Italský gólman si záhy připsal fantastický zákrok, když jemným dotekem vytáhl na břevno parádní pumelici Marka Nobla.

Sunderland se poprvé dostal ke slovu ve 23. minutě a hlavní roli hrál kdo jiný než Wahbi Khazri. Jeho přímý kop skončil na břevnu. Utkání však rozhodla individuální chyba. Van Aanholt předvedl naprosto šokující bránění, kdy nejprve dlouhý míč doslova zpracoval pro Michaila Antonia, načež jej bez nátlaku nechal projít do vápna a vystřelit na zadní tyč. Vito Mannone se na chirurgicky přesnou ránu ani neobtěžoval natahovat.

V osmatřicáté minutě to byl opět Antonio, kdo z otočky pálil na bránu a Mannone musel zasahovat. Po změně stran však bylo všechno jinak. Sunderland byl o poznání aktivnější a možná by si za svou snahu vyrovnání zasloužil. Defoe ani Van Aanholt však nemířili přesně, zatímco Khazri nevyužil dokonalou příležitost z přímého kopu těsně za vápnem.

V závěrečné dvacetiminutovce však spustili především fotbalisté Sunderlandu opravdové peklo, které musel hasit skvělý gólman West Hamu Adrián. Yedlin skvěle naběhl po pravé lajně a předložil gólovku Rodwellovi, ale Adrian parádně zasáhl, dorážka pak byla bezpředmětná, jelikož záložník zahrál rukou. Ani Kladiváři nezůstali pozadu, Noble přesunul centrem míč na zadní tyč, odkud Byram hlavičkou nahrál na volej Andymu Carrollovi. Břevno nad Mannonem se možná třese ještě teď.

To však byla po hříchu jediná velká šance West Hamu ve druhé půli - nebezpečně pálil ještě Payet, ale netrefil bránu. V závěru ještě jednou mohl vyrovnat Jack Rodwell, tentokrát po zaváhání Byrama. Branku však přestřelil. Když pak N’Doye pronikl do vápna, jenže střílel jen po zemi do Adriána, zůstaly všechny tři body v Upton Parku.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

poďme Sunderland aspoň remíza

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Cokoliv jinyho nez vyhra by bylo zklamanim.4:0 bude stacit Come on you Irons

Reagovat
smazaný uživatel

to 4:0 je docela prehnané.. aby hosté neprekvapili.. ked to myslia zo záchranou vážne

Reagovat
OnlyWHU

Yes!!! Výhra výborná!!! Větší rozdíl jsem si nepřál kvůli Samovi.

Reagovat
HullCity

Oslava Antonia mě dostala!

Reagovat
smazaný uživatel

Jo heh mě taky, ani Cresswell moc nechápal

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně těžkej zápas, o to cennější tři body!! Come on United!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele