16. kolo
12.12.2015 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

West Ham United - Stoke City 0:0

Po překvapivých výsledcích minulou sobotu si oba týmy nic nedarovaly a přes enormní střeleckou snahu domácích se zrodila bezbranková remíza - oba brankáři tak v prosinci ještě neinkasovali. Zároveň se tak West Ham a Stoke City nadále dělí jediný bod v extrémně vyrovnané části tabulky.

Už po třech minutách musel rychle k zemi u tyče Butland, aby solidním zákrokem zastavil pokus Kouyatého z dvaceti metrů. Jeho střela předznamenala i minuty následující, nicméně další dalekonosné snahy vyšších kvalit nedosáhly. Na druhé straně tak mohl překvapit Marco van Ginkel, ten však ve výborné pozici v hloubi vápna mezi tři tyče nezamířil.

Hosté trochu překvapivě West Ham na míči přehrávali, rozhodně se to však neprojevovalo na obrazu hry, ten byl pln nepřesností a pasivní obránci to s aktivitou dopředu zrovna nepřeháněli, téměř třetinu času se tak hrálo blíže k brance Stoke. Tři minuty před koncem první půle si tak zavařil Shawcross a po střetu s kapitánem soupeře mohl být rád, že sudí ukázal na rohový praporek namísto k penaltovému puntíku.

Po změně stran se střelecky prvně ozval jinak vcelku agilní Carroll, po rohovém kopu Zárateho nechal hlavičkou vyniknout Butlanda. V 61. minutě si na něm vylámal zuby po spolupráci s Ogbonnou také Antonio, šlo už o dvanáctý střelecký pokus domácích a začínala se tak projevovat nervozita ze stále bezbrankového stavu.

A nepomáhalo ani štěstí, nepovedený centr Cresswella, jenž mířil do branky, zvládl Butland vyrazit a poradil si i se slušně kopnutým přímým kopem, který měl na vědomí Enner Valencia. Ještě předtím přitom svou střelou jen těsně minul Zárate. V poslední minutě tak musel zakročit také Adrián, který si v souboji jeden na jednoho proti Mame Dioufovi připsal vítězství a udržel tak pro svůj tým alespoň bod.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 (popř. 1:1)

West Ham tři body

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Arnautovic

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

To snad neni mozny. Payet,Moses,Lanzini,Valencia,Sakho vsichni minimalne na mesic a pu a vicl v pr....A dneska dalsi do party Reid taky mesic a pul

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia se je k dispozici

Reagovat
tlaci

marodka je veliká, plichta bude zázrakem

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele