20. kolo
02.01.2016 13:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

West Ham United - Liverpool FC 2:0

West Hamu dokázal i podruhé v právě probíhajícím ročníku porazit Liverpool, po vítězství 3:0 na Anfield Road nyní na Boleyn Ground vyhrál 2:0 a předskočil svého soupeře v tabulce. Možná trochu překvapivý triumf Hammers, kteří Reds dvakrát v sezóně porazili naposledy před více jak padesáti lety, obstarali přesnými hlavičkami Michail Antonio a Andy Carroll.

Domácí se dostali do vedení poměrně brzy, ještě před tím ale museli přežít nebezpečnou ránu Jordana Ibeho mířící těsně vedle. V 10. minutě už zaplněný stadion poprvé vybouchl nadšením, když si na centr Ennera Valencii naběhl Michail Antonio a přes bránícího Clynea dokázal otevřít skóre. West Ham tento gól logicky nabudil a zanedlouho orazítkoval krásnou střelou zpoza vápna Manuel Lanzini tyč.

Ekipa Jürgena Kloppa se k ohrožení Adriánovy svatyně dlouho nemohla dostat, docela blízko byl po závaru v malém vápně Roberto Firmino, španělský brankář byl však u míče včas. Letní posila z Hoffenheimu pak připravila dobrou střeleckou pozici pro Emreho Cana, jehož pokus ze střední vzdálenosti zastavilo až břevno.

Hosté od řeky Mersey vstoupili do druhého poločasu docela aktivně a zdálo se, že Bilićovi svěřenci budou mít co dělat, aby udrželi své vedení. Ovšem Hammers nejenže náskok udrželi, v 55. minutě ho dokonce i navýšili. Mark Noble oslovil nadýchaným centrem Andyho Carrolla, který svůj jubilejní 150. start v Premier League oslavil stylově gólem a navíc proti svému bývalému klubu. Třináct minut nato roztáhl hru střídající Dimitri Payet, jenž se na hřiště vrátil po dlouhém zranění, na Aarona Cresswella, po jehož centru další radost Carrollovi překazil reflexvním zákrokem Simon Mignolet a belgický gólman si pak bravurně poradil i s dorážkou Antonia.

V závěrečné čtvrthodině už měl více práce jeho protějšek Adrián. Nejprve musel na poslední chvíli zakročit proti rodící se šanci Coutinha a o pár momentů později domácí jedničku zachránil kapitán Noble, když na brankové čáře vykopl hlavičku Lucase Leivy. A kontaktní gól se neurodil ani z následného rohového kopu, po němž se navíc strhla mezi hráči obou týmů strkanice.

Poslední vzrušení nabídla 90. minuta - po vysunutí Payeta vychytal Kouyatého Mignolet, na druhé straně zase hlavičkoval kousek mimo Joe Allen. Jürgen Klopp tak znovu potvrdil, že výkony Reds pod jeho vedení jsou jako na houpačce a před šlágrem s Arsenalem se v tabulce propadnou.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Oba týmy dají po brance.

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1X

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Devatenáctiletý záložník Marko Grujič se stane první posilou Liverpoolu, již obdržel i pracovní povolení. (Daily Star)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

má hrať payet...s tým tipom x2 by som bol opatrny..

Reagovat
REPLIKATOR

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nadhera kluci.Good job Come on Irons

Reagovat
OnlyWHU

Ano, Hammers se rozjeli. Vypadá to na super sezonu. Hoši, jsem na vás hrdý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele