36. kolo
30.04.2016 16:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

West Bromwich Albion - West Ham United 0:3

West Ham potvrdil výtečnou formu, porazil West Bromwich na jeho hřišti hladce 3:0 a poskočil na páté místo tabulky. Tam vydrží minimálně do nedělního odpoledne. Desátý zápas bez porážky zařídil Kladivářům dvěma góly Mark Noble, vítěznou trefu měl na svědomí Cheikhou Kouyaté.

V úvodu zápasu to však byl hráč WBA, jenž uchvátil celý stadion. Sedmnáctiletý Jonathan Leko je vůbec prvním fotbalistou ročníku 1999, který nastoupil v základní sestavě zápasu Premier League. Nervozita na něm však vidět rozhodně nebyla. Byl to on, kdo u pravé lajny neustále koupal Cresswella a připravil svému týmu i první velkou šanci.

V osmé minutě nechal Leko proletět Cresswella mimo hřiště a naservíroval Gardnerovi míč na penaltu. Ten však míč netrefil ideálně, a to ani při dorážce, kterou dobře nohou kryl Adrián. O čtyři minutky později už španělského gólmana musel fantastickým zákrokem zaskakovat Michail Antonio. Opět pálil Gardner a opět po akci Jonathana Leka. Mladičký křídelník hrozil i nadále, Adrián musel zasahovat i po jeho centru.

West Brom vlétl do utkání překvapivě sympaticky, ale jeho relativně otevřená hra se mu nakonec vymstila. V šestadvacáté minutě ještě Sakho nedosáhl na Cresswellův centr před prázdnou bránu, ale po půlhodině hry už se West Ham dostal do vedení.

Skvělou práci odvedl Winston Reid, jenž skluzem zastavil brejk domácích a zároveň poslal míč k šestnáctce na Payeta. Francouzský šikula poslal do vápna úžasný centr a Cheikhou Kouyaté mohl míč jen trknout do sítě. Kladiváři do přestávky přidali ještě druhou trefu - tentokrát se Kouyaté chopil role asistujícího, když přeběhl s míčem půl hřiště, aby jej naservíroval zakončujícímu Marku Nobleovi.

Vstup do druhého poločasu však vyšel opět lépe domácím, kteří vyprodukovali řadu náznaků, ale Adriána neohrozili. Rondón ve vápně pod tlakem Ogbonny minul, stejně jako střídající Berahino a Sandro. Na druhé straně naopak West Ham udeřil hned z první akce - a to překrásně. Payet skvěle pronikl před vápno, Carroll načechral skvělý centr před bránu a tam úřadoval senzačním volejem Mark Noble.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele