24. kolo
02.02.2016 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Pozdní branka Rondóna zajistila West Bromwichi alespoň remízu

Užuž to vypadalo, že Swansea pod vedením nového kouče Franceska Guidolina zvítězí i potřetí v řadě, neboť díky brance Sigurdssona hosté dlouho vedli na půdě West Bromwiche Albion. Salomon Rondón se ovšem v druhé minutě nastavení postaral o to, že se nakonec oba celky rozchází smírně v poměru 1:1.

Oba týmy se po celou sezonu na každý gól pořádně nadřou. I proto Swans v lednu koupili za osm milionů liber Alberta Paloschiho, jenž však stejně jako Saido Berahino na straně Baggies zůstal pouze na lavičce náhradníků a naskočil do zápasu až v jeho průběhu. Jeho nástup však málem stál za to - Paloschi totiž hned z prvního doteku s míčem pelášil sám na Bena Fostera, jenže anglický brankář, který si právě odbýval svůj jubilejní dvoustý ligový start, předvedl parádní zákrok.

Swans měli po většinu času opticky více ze hry a svou typickou konstruktivní rozehrávkou se hostům dařilo narušovat obranný val West Bromwiche, který jako obvykle nastoupil se čtyřmi středními obránci v jedné linii. Kromě Paloschiho tutovky si však zajímavý pokus připsal snad jen Gylfi Sigurdsson, jehož dalekonosná rána z voleje si na pozorného Fostera rovněž nepřišla.

Jediné šance domácích připadly hráči, jenž obvykle góly nedává, Darrenu Fletcherovi. Skotský záložník nejprve neproměnil v úvodní gól Dawsonův centr z úvodní minuty vinou kvalitního zákroku brankáře Fabiańského, a pak raději místo střely volil hlavičkovou přihrávku Rondónovi, s nímž si obrana hosté dokázala poradit. Když pak neuspěl ani Dawson ze standardní situace, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran Swansea pokračovala v líbivých kombinacích, ale zarputilost domácích jim nadále bránila v tom, aby se ujali vedení. Fletcher posléze zahodil svou třetí šanci zápasu, když z McCleanova centru zbrkle přestřelil, a Swans trestali. Perfektní náběh Sigurdssona byl odměněn trochu šťastným odrazem míče a islandský ofenzivní záložník osamocen trefil přesně dolní růžek Fosterovy brány. Domácí se však nevzdali a ze skrumáže v pokutovém území v samém nastavení se přece jen dočkali zásluhou Rondóna vyrovnání na konečných 1:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 (popř. 1:1) 02

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele