38. kolo
15.05.2016 16:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Watford FC - Sunderland AFC 2:2

Rozlučka Quiqueho Sáncheze Florese s Watfordem se zřejmě mohla povést mnohem lépe, ale i mnohem hůře. Nevyzpytatelný zápas poznamenaný kontroverzními výroky rozhodčích skončil remízou 2:2 a Hornets tudíž finišují na 13. příčce...

Fanoušci dali už před výkopem najevo, na čí stranu se po událostech z průběhu tohoto týdne staví - na jedné tribuně rozprostřeli velký banner s obličejem Quiqueho Sáncheze Florese, aby ho vzápětí na tribuně protější hravě zastínila ještě mnohem větší podobizna Gina Pozza, klubového majitele, který Španěla víceméně vyhodil.

To na Sama Allardyce si nikdo z fanoušků stěžovat nebude, ani když veterán odmítl četné žádosti o to, aby ochozům zatancoval. Místo toho bývalý lodivod Blackburnu či West Hamu daroval příznivcům Sunderlandu možnost prohlédnout si nějaké mladé naděje, když v sestavě učinil hned devět změn a podél levé postranní čáry například nechal pobíhat dva dvacetileté debutanty Reese Greenwooda a Toma Robsona.

Tento radikální řež se přitom Allardyceovi nijak nevymstil, jakkoliv Watford odstartoval poměrně slibně a především Almen Abdi zahodil pěknou příležitost. Jordan Pickford byl záhy alespoň nějak otestován Juradem a Akém, zatímco osamocený Prödl trestuhodně hlavičkoval mimo bránu.

To Heurelho Gomes inkasoval, jakmile byl poprvé povolán do akce ve 39. minutě. Tehdy Dame N’Doye na levé straně využil podklouznutí Prödla, a ačkoliv si brazilský golman s první Lensovou střelou poradil, míč se záhy k Nizozemci díky dalšímu Prödlově lapsu opět vrátil a z následného centru již skóroval Rodwell.

Ihned za dvě minuty to málem bylo 2:0. Tehdy defenzívě Watfordu utekl pro změnu Watmore a příhru Lense příkladně zužitkoval v gól, který ovšem nebyl uznán pro ofsajd. A Watford si před obrátkou koledoval ještě jednou, Prödl ovšem ztečoval N’Doyeho střelu mimo.

Po přestávce se proto Hornets vrátili do sedla. Ve 48. minutě si Prödl možná v souboji s O‘Sheou pomohl faulem, toho si však rozhodčí nevšiml, a tak Guediourův roh skutečně byl proměněn v gól. To další dodávka od rohového praporku už ústila v něco docela jiného - branku na druhé straně. O dvě minuty později už se totiž Sunderland ubránil a z protiútoku udeřilo duo Watmore-Lens.

Na to, že v tomto utkání už vesměs o nic nešlo, na sporné okamžiky byl poměrně bohatý, a tak se zanedlouho Sunderland opět marně radoval ze vstřeleného gólu, když asistent usvědčil Lense z dalšího velice převelice těsného ofsajdu. A tak místo toho kontroverzní cestou zahřmělo na druhé straně: sudí v 61. minutě daroval Watfordu penaltu a Deeney poslal Pickforda na opačnou stranu.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Příště za 250

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele