29. kolo
05.03.2016 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Watford FC - Leicester City 0:1

Dva vaši největší konkurenti ztratí? Tak vyhrajeme! Leicester ukázal Arsenalu a Tottenhamu, jak se zvládá tlak na špičce tabulky a na hřišti houževnatého Watfordu získal nesmírně cenné tři body. Vítězství 1:0 zařídil krásnou brankou největší favorit na cenu pro nejlepšího hráče sezóny v Premier League - úžasný Riyad Mahrez.

Svěřenci Claudia Ranieriho tak vládnou Anglii už s pětibodovým náskokem, což devět kol před koncem není vůbec špatné. Leicesteru se však v první řadě povedlo to, co rivalové ze severu Londýna zoufale postrádají. Zvládat kritické momenty, vypořádat se s tlakem a prokázat silnou mentalitu. Týmového ducha mají Lišky suverénně nejsilnějšího.

Po klidnějším začátku, jež ozvláštnil nastřeleným břevnem Nathan Aké, měl Leicester obrovskou šanci na první gól utkání ve třiadvacáté minutě. Tandem Riyad Mahrez - Jamie Vardy se prokombinoval přes celou defenzivu Watfordu a na konci celé akce měl nejlepší střelec Premier League možnost uklidit míč do prázdné branky. Vardy však Mahrezův pas v rychlosti nenasměroval přesně - a to i vinou tlaku stopera Prödla, který v počátku situace zaváhal.

Watford měl také jednu velkou šanci, když se Amrabatova střela odrazila k Deeneymu a ten mohl docela v klidu zakončit. Tečovaný pokus však skončil přesně v náručí Schmeichela. Leicester pak ve zbytku dějství promluvil už jen jednou - krátce před přestávkou hlavičkoval Morgan, ale Gomes snadno zasáhl.

Do druhého poločasu lépe vstoupili domácí, Suárezova tečovaná střela však dánskému brankáři ve svatyni Leicesteru neudělala velké problémy. Naopak hosté se hned z první vážnější situace prosadili a rozhodli o vítězství 1:0. Fuchsův centr totiž Holebas odvrátil jen k Riyadu Mahrezovi, jenž rozhodně nezazmatkoval. Odražený míč si nonšalantně posunul a levačkou téměř do šibenice nedal Gomesovi šanci na úspěšný zákrok.

Watford se po obdržené brance nedokázal vzepřít a potvrdil, že mu to poslední dobou vůbec nestřílí. Za posledních šest zápasů dal jediný gól. Jedinou střelu tak vyprodukoval Amrabat, jenže Schmeichel ani teď neměl potíže. Leicester v závěru hrozil především ze vzduchu, kde opět kraloval Robert Huth. Po Kantého i Fuchsově centru ale mířil vedle. Když se po šikovné individuální akci neprosadil ani Mahrez, zůstal stav i po závěrečném hvizdu 1:0 pro hosty.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 Watford sa doma vie vyhecovať.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 1

kdyby domácí vyhráli, bylo by to super

Reagovat
smazaný uživatel

no ale bude to plichta !!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2,38

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží ako dopadne zápas Totenham Arsenal. Ak by sliepky remizovali Leicester by sa do tochto zápasu pustil s chuťou a podľa mňa by tie 3 body vybojoval

Reagovat
vanGomm

Tip 1X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

jako sazkař to vidim na to že každy tým dá gol .. leicester ted doma podcenil soupeře . byl za jasneho favorita ale aspon bod

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi asi hodne uspesnej sazkar, kdyz vzblejes takovny hovno, ze leicestr ted doma podcenil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dôležitá výhra Newcastle musia dať hociako aj o gol ale musia to sú tragedi a zase budú bližšie titulu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele