35. kolo
25.04.2016 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - West Bromwich Albion 1:1

Naděje Tottenhamu na ligový titul se smrskly na minimum. Kohoutí syndrom z West Bromwiche pokračuje, z posledních šesti domácích zápasů proti Baggies vybojovali jedinou výhru. Dnes předvedli senzační výkon v prvním poločase, ale jednogólový náskok hosté ve druhém dějství poměrně zaslouženě smazali. Výsledek 1:1 obstaral dvěma brankami Craig Dawson...

Mauricio Pochettino má v oblibě, když jeho borci na hřiště vlétnou a v prvních minutách rozhodnou o vítězství. Úvodní dějství tomu přesně odpovídalo, Tottenham byl na trávníku absolutním vládcem a jeho hra těšila oko i všech nezaujatých diváků. Kohouti drželi míč na kopačkách víc než osmdesát procent času a jen zásluhou fantastického zákroku Boaze Myhilla se skóre neměnilo už v šesté minutě.

Kombinaci Alliho s Kanem však zhatil lehkým posunutím na tyč; branková konstrukce přitom zvonila za chvíli znovu, to když Eriksen z přímého kopu olízl břevno. Boaz Myhill měl hodně práce, po dvaceti minutách si musel poradit s další Kaneovou nebezpečnou střelou, tentokrát zpoza vápna. Velšského gólmana překonal až po půlhodině hry vlastním gólem Craig Dawson, který si v leže posunul míč do sítě po Eriksenově přímém kopu.

Hosty to však nezlomilo a v posledních minutách překvapivě zatlačili. Obránci Spurs museli asi čtyřikrát zblokovat jejich střely, jediná prošla k Llorisovi po nápřahu Yacoba, ale i ta byla tečovaná a francouzský gólman míč snadno sebral z trávníku.

Po změně stran tenhle obraz hry vydržel. Tottenham měl problém dostat se zpátky ke své hře s výjimkou jedné nadpozemské kombinace po ose Alli - Eriksen - Lamela, která skončila střelou do tyče. West Bromwich ale kousal čím dál víc - Gardner střílel z přímáku do Llorise, Rondón ve výborné pozici hlavičkoval vedle.

Dvacet minutě před koncem se však stav přece jen změnil. Rondónovu pumelici pod břevno ještě dokázal Lloris výtečně vyrazit na roh, jenže právě z něj Baggies udeřili. Gardnerův centr dolétl i díky Llorisove zaváhání až na hlavu Craiga Dawsona, který vyrovnal na konečných 1:1 a vykoupil svůj nešťastný moment z první půle. V závěru byli ke druhému gólu paradoxně blíže hosté, výsledek však setrval až do závěrečného hvizdu vyrovnaný.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Boj o titul bude do posledného kola napínaví

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham a West Bromwich mají velmí dobré vztahy. Myslím si, že hoste to kohoutům pustí. Samozřejmě nečekám debakl. Vysledek 1:0 nebo 2:0 ..Uvidíte večer

Reagovat
smazaný uživatel

Jaky domluvy? Tady jde o titul 5:1 debakel!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

aby nebyla remiza nebo 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dalu

Reagovat
NuFc23

Prehrali si titul

Reagovat
HullCity

Titul si prohráli doma proti Leicesteru a ne s WBA...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele