27. kolo
28.02.2016 15:05 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Swansea City 2:1

Łukasz Fabiański má Arsenal stále v srdci. Těžko si jinak vysvětlit jeho galapředstavení na půdě Tottenhamu, který se k vítězství nakonec přeci jen prostřílel. Důležitou roli v obratu přitom sehráli obránci Walker a Rose, naopak Kane s Eriksenem pohořeli přes třináct střeleckých pokusů. Guidolin tak prohrává druhý z pěti zápasů na lavičce Swansea, domácí se naopak osamostatnili na druhé příčce.

Hned ve druhé minutě mohli hosté šokovat celý stadion, když se Paloschi dostal na pravé straně před Wimmera přihrávkou na malé vápno oslovil Sigurdssona, ten ale vyhořel na famózním reflexu Llorise. Domáci reagovali rychlou kombinací ve vápně, Kane a Rose tak připravili gólovou příležitost pro Lamelu, ten ale z pár kroků přestřelil.

Fabiański se tak zaskvěl až v 11. minutě, to Eriksen objevil přímo před brankářem volného kanonýra týmu, ten však z bezprostřední blízkosti balón do sítě nepropálil. Jako první tak přeci jen udeřil outsider. Po kontroverzně odpískaném rohovém kopu se ke střele zpoza vápna dostal Rangel a trefil Corka natolik šťastně, aby se Paloschi dostal k prudkému zakončení z pěti metrů, Lloris byl tentokrát bez šancí. Italský útočník tak ve svém čtvrtém zápase mohl slavit premiérový gól v Premier Leauge.

Ofenzíva hostů se rázem vytratila, nicméně i Fabiański si kvůli nepřesným pokusům musel na práci počkat. Během pár chvil se pak musel vytáhnout proti přímému kopu Eriksena a dvou pohotových pokusů k bližší tyči od Kanea. Šanci na vyrovnání zahodil ve 33. minutě i Son, tomu se otevřel bulvár do vápna, jenže balón nepochopitelně namířil do jinak bezbranného brankáře.

Až komická nepřesnost ve snaze uvolnit spoluhráče u vápna oněměla další zajímavější akce až do nastaveného času první půle, kdy Rose přízemním centrem našel uprostřed vápna volného Diera, který chytře pálil do protipohybu brankáře, Fabiański ovšem vykouzlil snad ještě lepší zákrok než Lloris a do šatny odcházel nepokořen. Swans k úspěchu v úvodním dějství stačilo pouhých 61% přesných přihrávek.

Tottenham nepolevil ani na začátku druhé půle, brankář Swans měl ale pro útočníky kupu zklamání. Eriksen opět vypálil z přímého kopu parádně, chvíli poté střílel ke spojnici Kane, stav se však neměnil. Až hypnotickou převahu mohl po hodině hry proměnit ve vyrovnání další přímý kop, prvně mířený na vzdálenější tyč proletěl jen centimetry vedle. Nekonečné ostřelování branky přineslo ovoce až v 68. minutě.

Danny Rose napálil balón z pětadvaceti metrů a Fabiański se zaskvěl dalším exkluzivním vyražením. Odvrácený roh ještě ve vápně stihl Walker, zavřel oči a vypálil přímo do míst, kde stál náhradník Chadli, jenž dokázal rychle zareagovat a do odkryté části branky skórovat. Vzápětí mohlo být na White Hart Lane ještě veseleji, jenže polský brankář byl stále proti tomu, aby Eriksen přidal do své sbírky další dalekonosnou ránu. Otočit vývoj zápasu mohl i Chadli, ten se v chaosu po zblokované střele zorientoval nejrychleji, z osmi metrů ovšem těsně minul.

Prokletím se tak pro bojující defenzívu Swans stal odvrácený centr od rohového praporku. Ten v 77. minutě zpracoval Danny Rose a ukrytou střelu procpal pod pozdě padajícím brankářem do sítě. Následně se nenechal zahanbit ani Lloris a v pokračování galerie dokonalých zákroků zklamal Paloschiho. Vzápětí mohl rozhodnout Kyle Walker při rychlém kotru čtveřice proti jedinému obránci, centr Kanea sice do branky uklidil, doplatil však na nepatrný ofsajd.

Poslední čtvrthodinka tak slibovala zajímavé drama, ničím neznavená defenzíva Spurs však měla dostatek sil, aby k ničemu vážnějšímu soupeře nepustila, přestože si v drtivé většině případů vypomáhala pouhým nákopem za vlastní polovinu, kde se na rozdíl od zbytku zápasu už nepohyboval žádný útočník. Tottenham opět dokázal, že co se týče obratů není letos nikdo lepší a připsal si už sedmnáctý bod z pozic, kdy prohrával.

Autor: Josef Gvoždiak / whoscored.com, bbc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Labutě

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
DUCK11

Snáď nebude o com diskutovať uz po 1. Polčase... 2:0 alebo 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele