31. kolo
20.03.2016 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - AFC Bournemouth 3:0

Takhle se odpovídá na výzvu Leicesteru. Na White Hart Lane přijel třemi výhrami v řadě povzbuzený Bournemouth, ale Kohouti sezobli Třešničky naprosto hladce. Hosté ani jednou nevystřelili na branku, naopak Tottenham pod vedením nejlepšího střelce Premier League Harryho Kanea třikrát skóroval. Stáhli tak manko na první místo opět na pět bodů.

Před pěti měsíci se už v první minutě prosadil záložník Bourmenouthu Matt Ritchie; a i v odvetě na White Hart Lane se domácí dostali do vedení po pár vteřinách. Tottenham otevřel skóre po pouhých 43 sekundách, Kyle Walker poslal z pravé strany dokonalý centr a Harry Kane se i přes pečlivé Francisovo bránění dostal k miniaturní gólové teči. Boruc byl bezmocný.

Tehdy v říjnu brzký gól jeho střelcům uškodil; do půl hodiny totiž Cherries prohrávali 1:3 a nakonec dostali potupného bůra. Dnes se však podobný scénář neopakoval, Tottenham naopak pečlivě své vedení střežil a aktivně se měl k jeho navýšení. Dočkal se za čtvrt hodiny po nesmírně přímočaré akci. Od Wimmera se míč rychle dostal k Allimu, ten bez váhání vykouzlil skvělou kolmici Harrymu Kaneovi, jenž přesnou střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Bournemouth je znám svým vířivým stylem hry, Cherries ostatně naběhali nejvíc kilometrů ze všech týmů v této sezóně. Po dvougolové facce však výrazně zkrotli a nepouštěli se ani do tak aktivního presinku. Tottenham tam mohl dlouhé minuty v poklidu kombinovat; neměl proč hnát se do útoku na úkor jistoty v defenzivě.

Potřetí se síť za zády Boruce vlnila ještě do přestávky, když Dierův centr usměrnil do branky Dele Alli. Balón z pravé strany však tečoval Kane, jenž se nacházel v těsném ofsajdu. Bournemouth se dostal za celý poločas k jediné šanci, Cook navíc po rohovém kopu hlavičkoval nad.

V kabině Eddie Howe udělal velkou bouřku, dva hráči zůstali v kabině a herní obraz se změnil. Hosté byli aktivnější, častěji na míči, a přestože Llorise přímo neohrozili, jejich hra byla o třídu kvalitnější. V poslední třetině hřiště však byla kvalita přece jen na straně Tottenhamu, a to před oběma brankami.

Jednoduše nezastavitelný byl hlavně hrdina utkání Harry Kane. Jeho pas, jímž vysunul Walkera, ještě vinou nepřesné rány punc asistence nedostal, ale když ve dvaapadesáté minutě tvrdě vypálil za vápnem a Boruc vyrazil jeho pokus jen před nohy Christiana Eriksena, šli Kohouti už do třígólového vedení.

Hra se poté výrazně uklidnila, což se vzhledem k výraznému manku dalo očekávat. Tottenham si hlídal zadní vrátka a nedovolil Bournemouthu jednu jedinou střelu na branku. Svěřenci Mauricia Pochettina pak ještě párkrát zahrozili, ale zatímco Alli nezasáhl skvělou Eriksenovu přihrávku, Mason z úhlu ztroskotal na Borucovi.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Třešně držte se, PL taky udržet! Sympaťáci

Reagovat
Infernoqt

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele