22. kolo
18.01.2016 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Swansea City - Watford FC 1:0

Velice důležité tři body v pondělní dohrávce ukořistila Swansea. V utkání s Watfordem ji k tomu stačil jediný gól kapitána Ashleyho Williamse, jenž se tak postaral o únik Labutí ze sestupových vod. Hornets naopak pokračují v tragickém začátku nového roku - svěřenci Quiqueho Sánceze Florese prohráli už čtvrtý zápas v řadě - na vítězství čekají ještě o utkání více.

Watford byl přitom zpočátku utkání lepší a po pěkné akci Deeneyho hlavičkoval nad Odion Ighalo. Swansea se poprvé osmělila k nebezpečnému útoku až v pětadvacáté minutě, kdy na hranici vápna umě operoval s míčem André Ayew. Jeho rána však postrádala razanci i přesnost a míč skončil v Gomesově náručí bez větších potíží.

Za minutu už ale Velšané vedli - Nyom zbytečně vyběhl s míčem za brankovou čáru, po rohovém kopu se míč dostal až ke Ki Sung-yuengovi, jehož centr do vápna už představoval gólovou asistenci. I přes obležení protihráčů se k němu totiž protlačil kapitán Swansea Ashley Williams, který hlavou otevřel skóre - 1:0.

Ve zbytku poločasu už se do permanence nedostal ani jeden brankář, Gomes musel řešit jen jednu zapeklitou situaci a Fabianski lapil tvrdý pokus Jurada, jenž letěl přímo doprostřed jeho svatyně. Po obrátce už po hříchu ani jeden tým nevystřelil do prostoru mezi třemi tyčemi - Jurado totiž dvakrát z dálky minul a Britos hlavičkoval po centru Watsona těsně nad.

V závěru se hra paradoxně uklidnila, Swansea se nikam nehnala, a když se dostala k vápnu, ztroskotala. Hornets zase pokaždé narazili na fantastického Ashleyho Williamse, muže zápasu. Diváci na Liberty Stadium se tak museli strachovat už pouze další ráně Jurada z osmaosmdesáté minuty, která zase mířila jen těsně vedle.

Na druhé straně naopak málem pojistil Labutím vítězství střídající Bafetimbi Gomis, který v nastaveném čase trošku neobratně pronikl ve vápně až do střelecké pozice a rozezvonil tyčku. Mrzet ho to však nemuselo; poslední střela Deeneyho totiž proplachtila - jak jinak - mimo.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (3)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Labutě, Labutě

Reagovat
smazaný uživatel

X2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele