8. kolo
04.10.2015 17:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Swansea City - Tottenham Hotspur 2:2

Tottenham Hotspur na Liberty Stadium dvakrát prohrával, vždy je však dokázal spasit Christian Eriksen, který se dnes dvakrát trefil z volného přímého kopu.

Swansea šla do vedení po čtvrthodině hry. Jefferson Montero unikl po levém křídle, odcentroval a André Ayew přesnou hlavičkou rozvlnil síť. Ghanský fotbalista potvrdil, že letos patří k nejlepším hráčům v celé Premier League a Hugo Lloris jen marně plachtil vzduchem.

Vyrovnání přišlo za jedenáct minut. Christian Eriksen se postavil k přímému kopu nějakých dvacet metrů od brány nařízeného za faul Federica Fernándeze, využil špatného výhledu Lukasze Fabianskeho, který udělal dva kroky za zeď, jenomže střela dánského playmakera letěla na druhou stranu a polský brankář už nedokázal zasáhnout.

Náskok Labutím vrátil Harry Kane. Anglický reprezentant při snaze odkopnout do bezpečí centr Jonja Shelveyho od rohového praporku míč netrefil ideálně a uklidil ho pod břevno vlastní svatyně. Hugo Lloris neměl žádný nárok zareagovat, s něčím takovým rozhodně nepočítal. Kane si tak připsal svou druhou trefu v sezóně, takhle si ji ale zřejmě nepředstavoval.

V 65. minutě přišel další faul kousek před domácí šestnáctkou, Shelvey poslal k zemi Alliho a zřejmě by si podobný přestupek odpustil, kdyby věděl, že Eriksenovi dnes tyto situace prostě vycházely. Bývalý hráč Ajaxu podobně jako u prvního gólu zamířil na stranu, kterou by měl pokrýt Fabianski, jenomže tento projektil zapadl přesně do levého horního růžky a polský brankář se natahoval marně.

V závěrečné čtvrthodině si vytvořili velké příležitosti oba týmy, Lloris i Fabianski ale předvedli dobré zákroky a potřetí v zápase neinkasovali.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 nebo 2:2

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra domácích

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele