9. kolo
19.10.2015 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Swansea City - Stoke City 0:1

Stoke City se snad definitivně vyhrabali ze spodní části tabulky. Po šesti zápasech bez vítězství nyní tým Marka Hughese vyhrál už potřetí v řadě, když si poradil na hřišti Swansea. Potters vyhráli dva venkovní duely za sebou poprvé od prosince 2011 a poskočili na 11. místo tabulky. Naopak Velšané klesli na pozici číslo čtrnáct. O vše se jediným gólem z penalty postaral Bojan.

Swansea na domácí půdě působila v prvních desítkách vteřin utkání sebejistě a na soupeře ihned vlétla. Jeden z dobře vypadajících útoků Labutí ukončil až zdánlivě zoufalý odkop na půlící čáru. Tam si ale s jednoduchou hlavičkou neporadil Cork, načež se míče chopil Bojan a po skvělém sólu jej faulem ve vápně zastavil Ashley Williams. Sám poškozený pak z puntíku poslal Stoke City do překvapivého vedení.

Domácí byli chvíli zákonitě opaření, pročež se Joselu přes zkoprnělou defenzivu dostal až k brankové čáře uvnitř vápna, avšak zpětnou přihrávkou nikoho nenašel. Tím však útočné choutky Stoke na nějaký čas skončily. Swansea však chvíli trvalo, než se dostala do první střelecké příležitosti. Shelveyho přímý kop z dobré pozice by se ujal spíše na mistrovství světa v rugby, zatímco Gomis hlavičkoval těsně vedle.

Velšanům nicméně málem daroval vyrovnání zatím jeden z nejlepších gólmanů této sezóny Jack Butland. Při rozehrávce si počínal příliš sebejistě a míč si ukopl přímo přes sebe k Ayewovi. Stihl však tvrdým skluzem dostat míč z nebezpečí. Jeho pozornost tak poprvé vyzkoušel až v devatenácté minutě Jonjo Shelvey střelou zpoza vápna.

Potters hrozili především z protiútoků, jeden z nich se pokusil Joselu zakončit efektními nůžkami, ale Fabianskiho branku neohrozil. Postupem času ale svěřenci Marka Hughese získávali převahu, a to hlavně vinou nepřesné rozehrávky Swansea. Do vápna se tak krásně dostal Glen Johnson, který ale nezakončil přesně - stejně jako posléze Adam střelou z dálky.

Po změně stran se hra prakticky nezměnila. Swansea byla častěji u balónu, jenže v obranné třetině Stoke kralovali obránci hostí. Především Glen Johnson odehrál vynikající zápas, přestože se musel vypořádat s nesmírně nebezpečným Jeffersonem Monterem. Až krátce před odbytím hodiny zápasu se dostal do šance Shelvey a orazítkoval tyč - krátce poté, co se na druhé straně prosadil Arnautović, jemuž zkazil radost praporek čárového.

Butlanda málem zaskočil střídající Gylfi Sigurdsson, který dvacet minutě před koncem napřáhl z úctyhodné vzdálenosti a minul šibenici o pouhé centimetry. Závěrečná čtvrthodina se nesla v duchu jasné převahy Swansea, jenže gólman Stoke sbíral jeden centr za druhým a domácí působili mnohdy úplně bezradně. Za druhý poločas trefili branku jedinkrát a není divu, že nedokázali skórovat.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Labutě body 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 nebo3:1 na konci zapasu dámmožná stoke gól......

Reagovat
VanKun88

Máte přehozené brankáře v předpokládané sestavě

Reagovat
VanKun88

Teda, komplet přehozené

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele