26. kolo
13.02.2016 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Swansea City - Southampton FC 0:1

Southampton dál stoupá tabulkou! Po vítězství 1:0 na hřišti Swansea je už šestý a na pátý Manchester United ztrácí pouze bod. Dnes na půdě velšského soupeře rozhodl jediným gólem Shane Long, zatímco skálopevná defenziva udržela už šesté čisté konto v řadě. To je nejdelší série od roku 2001, kdy Saints nedostali gól hned sedmkrát.

Na začátek utkání se dalo docela dobře koukat, už v šesté minutě měl Southampton, rozhodně aktivnější z týmů, pěknou šanci - Bertrandův centr ještě Fabianski vyrazil, když však míč do ohně vrátil Romeu a Pellému jej hrudníkem sklepl Long, musel gólman Swansea rychle na zem. Velšané zahrozili jen Ayewem, který z úctyhodné dálky prověřil Forstera.

Na utkání bylo znát, že se obě mužstva soustředí především na bránění. Southampton před dneškem neinkasoval pět zápasů v řadě; a nikterak se nehnal ani do ofenzivy. A před přestávkou začalo být živo. Hosté podnikli velmi zajímavý protiútok, kdy Long div nepřesprintoval Fernándeze a na hranici vápna se štěstím přistrčil míč Claisemu. Ten by tvrdou ranou nejspíš výrazně ohrozil Fabianskho "počestnost". Jenže blokem zasáhl skvělý Cork

Na opačné straně pak zahrozil jasně nejlepší ofenzivní hráč Swansea posledních týdnů Gylfi Sigrudsson. Rangelův centr prodloužil ve vápna Paloschi a islandský záložník pálil krásně z voleje. Míč však poslal vysoko nad. Z dalšího útoku měl největší šanci první půle Shane Long, který po centru Davise z pravé strany hlavičkoval úplně sám z nějakých 7, 8 metrů. Avšak přímo do náruče Fabianskiho.

Po změně stran však ďábelské tempo opět trošku ochladlo a první střelu na branku viděli fanoušci až po dvaceti minutách. V prvním případě ještě souboj Long - Fabianski vyhrál polský gólman, za dalších pár desítek vteřin však nechala obrana Swansea svého strážce na holičkách až příliš. Ward-Prowsův centr směřoval do vápna, kde mezi stopery stál naprosto nehlídaný Shane Long, který tentokrát hlavou otevřel skóre.

Zbylé minuty se snažila především Swansea, logicky. Její snaha ale byla nesmírně sterilní - veškeré nákopy odvracel Virgil van Dijk, který byl ve vápně Southamptonu jako magnet. Fraser Forster tak udržel už šesté čisté konto v řadě (!) a opět se k tomu nemusel příliš namáhat. Druhá střela na branku byla opět od Andrého Ayewa, jeho hlavička však postrádala jakékoli parametry.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Ayew, Sigurdsson - Mané)

Reagovat
smazaný uživatel

svatí chytly formu jako prase 6 zápasů 16 bodů

příští kolo doma Chelsea, tak tipuji x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele