25. kolo
06.02.2016 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Swansea City - Crystal Palace 1:1

Hráči Crystal Palace trápí vedení, manažera i diváky a nic na tom nemění první získaný bod v letošním roce. Debut Guidolina na stadionu Swansea měl pro něj dopadnout lépe, to by ovšem jeho svěřenci museli z devatenácti pokusů trefit prostor branky více jak třikrát. Těšit ho tak může jen jeho pokračující neporazitelnost.

Opatrný vstup obou celků vzal za své ve 13. minutě, kdy u vlastního vápna fauloval Adeyabor Gylfiho Sigurðssona, který sám trestal kopem ke vzdálenější tyči, Hennessey si tak musel vyčítat zbytečný úkrok za zeď. Islandský reprezentant se tak od začátku roku netrefil jen v jediném ze šesti ligových kol. Hráči Swans toužili po rychlém pojištění, i jejich hra však postrádala výraznější kvalitu, přes dominanci na hřišti se tak jen ztěží dostávali k zakončení.

Až ve 31. minutě mohl těžit ze spolupráce dvou aktérů první branky Ayew, centr spoluhráče prodloužený útočníkem hostů ale v těžké pozici mezi tři tyče neusměrnil. V další moment zase Corkovu přihrávku do hloubi vápna nedokázal využít dobře postavený Routledge. Ledovou sprchu pak na závěr prvního dějství málem pustil domácím Chung-Yong, Fabiański však v poslední chvíli dokázal chybu Fernándeze napravit a do šaten tak šel po zásluze s menším počtem inkasovaných branek než jeho protějšek.

Jenže uběhly pouhé dvě minuty druhého dějství a stejný obránce už za svůj výkon pykal. Cabaye centroval z rohového kopu, Delaney na přední tyči prodloužil a dravější Dann se dostal k zakončení z malého vápna. Domácí brankář už snad ani nemohl vytěsnit jeho ránu nad břevno. Pro jeho dobro tam alespoň skončil nebezpečný pokus Cabayeho po pěkné akci Zahy. Zaskočení hráči Swans se jen těžko vraceli k dřívějšímu sebejistému projevu a nepomohly ani náhodné hrozby při centru Ayewa či invence prostý pokus překvapeného Williamse.

Už po čtyřech minutách svého prvního prvoligového zápasu tak mohl být hrdinou Hiram Boateng, svůj dalekonosný pokus však měl ještě o kousek sklopit. Sedm minut před koncem tak naopak mohl opět zaúřadovat Sigurðsson, jeho další výborný pokus z přímého kopu tentokrát Hennessey vyrazit dokázal. Když po dalším centru islandského kouzelníka ztroskotal Williams na obránci - brankáři Souarém, nešťastní domácí museli brát za vděk bodem.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele