8. kolo
03.10.2015 16:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Sunderland AFC - West Ham United 2:2

Blízko blizoučko byl Sunderland k prvnímu vítězství v Premier League. Nakonec však byl doma s West Hamem rád za zisk jednoho bodu a protáhl svoje čekání na výhru na osm. V prvním poločase přitom svěřenci Dicka Advocaata vedli 2:0, jenže gól do šatny a brzké vyloučení Lense po změně stran celý vývoj zápasu obrátily. Utkání nakonec rozhodl Dimitri Payet, jenž vyrovnal na konečných 2:2.

Sunderlandu vyšel vstup do utkání a už v desáté minutě zužitkoval nacvičenou situaci z tréninkového hřiště. Steven Fletcher si ze zadní tyčky naběhl doprostřed vápna, odkud zatloukl pod břevno M’Vilovu přihrávku.

Za dalších deset minut vedli domácí dokonce 2:0. Dimitri Payet šokoval fanoušky Hammers nepřesnou přihrávkou, po níž nakonec M’Vila poslal Jeremaina Lense do samostatného úniku. Křídelník Sunderlandu zakončil akci nadpozemským obloučkem, který při cestě za Adriánova záda ještě škrtl o břevno.

Mackems první dějství ovládli - třetí trefu mohl přidat O’Shea, jenž ztroskotal na vynikajícím Adriánovi. Dvakrát potom selhal i Fabio Borini, jenž ani jednu ze svých střel nenasměroval mezi tři tyče. Sunderland to mohlo mrzet, protože v nastaveném čase zamotal Cattermoleovi hlavu Moses a jeho přesný pas proměnil ve snížení Carl Jenkinson.

Klíčové momenty, jež definovaly zápas, se udály ještě do šedesáté minuty. Ambice Sunderlandu dostaly dva poměrně rychlé direkty - v sedmapadesáté minutě uviděl druhou žlutou a červenou kartu Lens a jen o tři minuty později vyrovnal na konečných 2:2 Dimitri Payet. Lanziniho střelu z dálky totiž Pantilimon po hříchu neudržel a čtvrtý nejproduktivnější hráč Premier League snadno doklepl balón do brány.

Po změně stran byl i vlivem těchto dvou situací na hřišti jenom jeden tým. West Ham hru naprosto opanoval a tlačil se za úplným obratem v utkání. Třetí gól však přidat nedokázal; vůbec měl problém si z územní převahy vytvořit jakoukoli kloudnou šanci. Tu největší měl zřejmě Aaron Cresswell, ale Pantilimon proti jeho ráně zasáhl tentokrát stoprocentně.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz se mě zdá být hodně vysoký.Udělali venku 3 favority , ted by mohli rupnout s outsiderem. Nebyl bych překvapen.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Advocat von

Reagovat
smazaný uživatel

Trenér West Hamu Slaven Bilič míní, že pokud zůstane útočník Andy Carroll zdravý, může s Anglií jet i na mistrovství Evropy 2016. (Daily Mirror) stejně se zraní

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele