14. kolo
28.11.2015 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Stoke City 2:0

Třetí vítězství na lavičce Sunderlandu si připisuje Sam Allardyce a podruhé mu k tomu pomohlo vyloučení klíčového stopera soupeřova týmu. Přesilovku po červené kartě Ryana Shawcrosse Black Cats dokonale využili, díky brankám Patricka van Aanholta a Duncana Watmora porazili Stoke 2:0 a v tabulce se vyhoupli mimo sestupové příčky.

Do onoho klíčového momentu se diváci na Stadium of Light příliš nebavili a bylo vidět, že se jedná o souboj týmů, jejichž ofenzívy patří v Premier League k nejhorším. Nejnebezpečnějším hráčem domácích byl Jermain Defoe, jehož rána z 19. minuty mířila těsně vedle. Zkušený útočník však musel po půlhodině hry střídat a své místo na trávníku přepustil mladému Duncanu Watmorovi. Jak se později ukázalo, tento tah se "Big Samovi" náležitě vyplatil.

Právě Watmora totiž ve 47. minutě nedovoleně zastavil Shawcross a sudí Mike Dean bez váhání tasil druhou žlutou a následně červenou kartu. Potters dlouho dokázali vzrůstajícímu náporu Sunderlandu vzdorovat, změna skóre nastala až osm minut před koncem. Adam Johnson rozehrál přímý kop nečekaně na Patricka van Aanholta, který z první vypálil a prudkou přízemní střelu zastavila až síť. Nizozemský obránce se tak radoval ze svého premiérového gólu v anglické nejvyšší soutěži.

Definitivní pojistku přidal zanedlouho Duncan Watmore. Odchovanec Manchesteru United využil dlouhého autu Yedlina i zaváhání Pieterse a z úhlu překonal zkoprnělého Butlanda, jehož třízápasová série bez obdrženého gólu tak skončila.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Stoka výhra...

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

bože Sunderlan vyhrál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele